Azi m-am trezit cu gandul sa scriu randurile ce urmeaza pe blog. De curand am aflat ca editura ALL a scos o noua colectie de carti pe piata. Si cum mie nu-mi scapa niciun eveniment de acest gen, imediat am facut in asa fel incat sa pot vedea despre ce carti e vorba. Nu stiu cati dintre voi stiti cat de mult iubesc literatura, niciodata n-o sa uit prima mea carte citita. Abia am asteptat sa ies pe salariu pentru a-mi cumpara romane Bestseller.Recunosc ca ma atrage mai mult acest tip de literatura, nu ratez niciodata sa descopar colectiile editurilor de calitate.

Am fost foarte nerabdatoare sa se faca bookfest-ul de toamna pentru a avea ocazia sa studiez in amanunt ce ne ofera nou editura ALL. Strada Fictiunii este o colectie de literatura universala, urbana, cosmopolita, eterogena, perfect racordata la prezent. Cand am ajuns la bookfest si am inceput sa ma uit peste carti, am simtit ca sunt pe o strada familiara, cosmopolita cu multe rauri peste care sunt construite poduri de lemn, pe care scrie sectiunile colectiei. Sunetul rasfoitului de pagini al cartilor le-am asociat imediat cu zgomotul raurilor.

Strada-Fictiunii-logo-250x250

Aveam impresia ca mirosul cernelii se aseamana cu aromele placute a unor prajituri la care oamenii se inghesuie sa le vada, sa le guste pentru a se hotari daca merita sa le cumpere sau nu pentru acasa.

Cartile le-am simtit ca pe niste case cu un designer modern asezate una langa alta asteptand sa le treaca pragul usii cati mai multi vizitatori. Pe fiecare usa scria cu litere mari personajele care locuiau acolo si numele celui care a construit casa.

Eu in mare am vizitat tot ce a avut legatura cu colectia Strada Fictiunii, dar sectiunea  Bestseller am studiat-o cu atentie mai mare deoarece aceasta categorie ma atrage cel mai mult.

O sa va povestesc despre doua carti pe care le-am achizitionat fara nicio ezitare.  JANE  AUSTEN MERGE LA HOLLYWOOD scrisa de Abby McDonald este  prima casa- carte pe care am cumparat-o. M-a atras atentia la ea lupta care ne ofera autoarea cu mult umor dintre retinere si spontaneitate, dintre stapanirea de sine a unei firi chibzuite si furtuna emotionala a unui temperament care stie ce e doar pasiunea. Este vorba despre doua surori care lupta cu greutatile vietii in mod diferit, una este retinuta in ceea ce face, cealalta este purtata de pasiune.

tn1_jane_austen

A doua casa-carte pe care am luat-o se numeste VEDERE SPRE PARADIS scrisa de Ingvar Ambjørnsen. De data asta mi-a placut cum este prezentata povestea in sine. Un baiat de 32 de ani traieste izolat intr-un apartament cu mama lui nedorind sa ia contact cu alti oameni. Cand ii moare mama, viata lui se schimba intr-un fel, descopera ca de la fereastra camerei mamei lui poate vedea blocurile vecine. Atunci isi instaleaza un telescop si isi spioneaza vecinii reusind astfel sa cunoasca alti oameni.

tn1_ambjornsen_-_vedere_spre_paradis_1

Aceste carti le-am citit cu mare bucurie. Ziua petrecuta pe Strada Fictiunii a fost o incantare pentru mine, niciodata nu am mai reusit sa fiu purtata de imaginatia mea pe o strada atat de frumoasa si sa ma simt atat de bine.

Sfatuiesc pe toata lumea sa citeasca cat mai mult. Colectia Strada Fictiunii are numeroase sectiuni cu carti interesante pe gusturile fiecaruia dintre noi. E imposibil sa nu va atraga atentia nicio carte. E foarte important sa stim sa ne bucuram de viata facand ceea ce ne place.

Articol scris pentru SuperBlog 2014

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *