Ingrediente:
Aluat:
200 ml de lapte,
250 mg de faina
6 oua,
jumatate de cubulet de drojdie
100, g de salam.
50 g de cabanos sau carnati
50 g ciupeci
200g de cascaval
un praf de sare
Sos:
sare,
o lingura de miere,
o lingura de mustar,
foi de dafin
2 linguri depaste tomate
250 ml de apa
Preparare:
Amestecati intr-un vas laptele cu drojdia, adaugati si 3 oua si faina, un praf de sare si amestecati pana obtineti un aluat putin mai gros decat aluatul de clatite. Apoi asezati in tava de copt hartie de prajitura si puneti aluatul obtinut. Taiati bucatele mici salamul, cabanosul sau carnatii, ciupecile si cand terminati le puneti peste aluat in tava. Apoi radeti cascavalul peste acestea. Bateti 3 oua intr-un vas si le rastunati peste cascaval in tava. Aprindeti cuptorul si bagati tava, va fi gata cand se va schimba culoarea spre roscat.
Cat se coace pita faceti sosul. Puneti o oala mica pe aragaz, puneti apa cu pasta de tomate in ea si aprindeti focul. Treptat puneti si mierea, mustarul, foilele de dafini , un pic de sare si lasati sa fiarba pana scade apa si se se obtine un sos putin mai gros
Ramona Lengyel