Pisicile sunt animale mamifere pradatoare, agile, cu simturi foarte dezvoltate, cu dinti si gheare ascutite. Familia pisicilor este  impartita in doua mari categorii, in functie de marime. Prima este categoria pisicilor mari, cum ar fi tigrii, leii, leoparzii. A doua categorie include cougarii si lincsii alaturi de multe alte pisici salbatice si alte pisici domestice mai mici. Exista cam 137 de specii in toata lumea.

Pisica de casa.

Se presupune ca stramosul pisicii domestice  este o pisica mica din Africa, aceasta fiind imblanzita in anul 2000 i. Hr de catre egipteni si folosita pentru protejarea rezervelor de mancare impotriva soarecilor si sobolanilor. Astazi sunt multe rase de pisici: persana care are par lung, siameza cu par scurt. pisicile de Angora si de Mnnx

Caracteristicile posicilor

Pisicile domestice au mostenit multe calitati de la stramosii lor, sunt mamifere care au calitati foarte bune de vanator, sunt foarte puternice si agile cu un simt deosebit al auzului si al vazului. Pisicile au un simt foarte bun al mirosului, mustatile sunt foarte sensibile la atingere, ghearele sunt curbate, falcile puternice si dinti ascutiti. Din fire sunt foarte curioase, bune catatoare si saritoare experte. Datorita vertebrelor flexibile, pisicile pot sa-si rasuceasca corpul in numeroase pozitii.

Comportamentul pisicilor

Pisicile isi spala foarte des blana lingandu-se cu limba lor aspra. Acest spalat le ajuta sa-si intretina blana in conditii bune si le racoleste vara cand e cald. Pisicile dorm cam 16 ore pe zi, de obicei la intervale scurte de timp.

Tactici de vanatoare

Desi pisicile domestice nu au nevoie sa vaneze, ele au in sange instinctul de vanat. Datorita nasului sensibil, ele simte imediat hrana. Avand picioarele cu pernute moi, pisicile pot urmari prada fara ar fi observate si cand e aproape de ea o prinde cu ghearele si omoara prada cu o muscatura scurta rupandu-le gatul.

 

PISICA PERSANA NECESITA PERIERE REGULATA, PENTRU A MENTINE BLANA FINA.

 

SFINXUL FARA PAR A FOST OBTINUT IN ANII 1960, DINTR-UN PISOI NASCUT FARA BLANA

 

Ramona Lengyel

Distribuie

4 comentarii

  1. Aceasta informatie este minunata ma ajuta sa ìvat pentru unele lucruri si pot sa consider ca este adevarata aceasta informatie mia trebuit mult la lectia de stiinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *