Sezonul estival este anotimpul in care se poarta pietrele semipretioase care amintesc culoarea marii si a lacurilor, dar si nuantele solare: galben, rosu si portocaliu. Din multimea de pietre semipretioase comercializate de magazine, chihlimbarul si citrinul se incarca cu energie pozitiva de la soare datorita culorii acestora.

Vara se poarta bijuteriile cu citrin si chihlimbar. Este ca si cum ne-am pune razele soarelui la mana, la gat, le-am purta pe degete sau la ureche. Reflectate pe suprafata viu colorata a pietrelor, razele soarelui lumineaza purtatoarele facandu-le irezistibile.

Desi este o piatra semipretioasa gingasa, solubila in alcool si benzina, multe bijuterii din chihlimbar s-au pastrat din Egiptul Antic, rezistand peste 6000 de ani. In Palatul Ecaterina, din orasul Puskin exista un salon de chihlimbar, unic in lume. Talisman pentru zodiile Leu si Sagetator, chihlimbarul este piatra norocului, a frumusetii si a iubirii. Se spune ca oamenii singuri trebuie sa poarte bijuterii din aceasta piatra semipretioasa ca sa-si gaseasca sufletul pereche. Femeile insarcinate vor avea o nastere mult mai usoara, daca in perioada graviditatii poarta aceste pietre semipretioase. Studiile aprofundate au demonstrat ca prin aspectul si proprietatile sale, piatra alunga gandurile negre si anuleaza tendintele suicidale, iar asupra organismului actioneaza ca un panaceu, curatind ficatul si rinichii.

Si citrinul este fragil si se zgarie usor, dar este talismanul celor nascuti in anul Cocosului.

Are rol protector si actioneaza ca un filtru al energiilor negative si radiatiilor daunatoare. Aduce purtatorului si celui care daruieste bijuterii cu citrin optimismul, armonia, fericirea, nota de senzualitate. Studiile recente au demonstrat ca purtarea indelungata a bijuteriilor cu citrin imbunatateste memoria. Un alt efect benefic al acestei pietre semipretioase este acela ca inlocuieste lasitatea si teama cu indrazneala.

Aceste pietre semipretioase nu sunt scumpe ca toti oamenii sa poata beneficia de efectele magice ale lor. Cu bijuterii din chihlimbar si citrin suntem frumoase,irezistibile, senzuale.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *