images (42)

Peter Lawrence Strauss s-a nascut pe 20 februarie 1947 in Croton – On Hudson din New York. A urmat cursurile ” Hackley School for Boys ” din Tarrytown, New York si apoi ” Northwestern University ” iar din 1969, s-a pregatit pentru a urma o cariera artistica. A debutat in film in 1969, in teatru a interpretat roluri celebre pe Broadway dar a devenit cu adevarat cunoscut si indragit de public, odata cu interpretarea rolurilor principale din seriale si filme de televiziune precum :”Rich Man, Poor Man”, ” The Jericho Mile „, ” Masada „, ” Kane & Abel ” etc. care au adus actorului un unmar insemnat de premii : (Nominated for 5 Golden Globes. Another 2 wins & 2 nominations ).

A fost casatorit de trei ori : cu Beverly Baker Paulding, cu Nicole Fons si din 1998 pana-n prezent cu actrita Rachel Ticotin si este tatal a doi copii.

In prezent locuieste in Ojai / California unde are o companie de citrice ce produce 440 de tone de citrice / an, este profesor public intr-o scoala din Ojai si a infiintat cateva Fundatii : ” National Search Dog Foundation „, ” The Ojai Youth Foundation „, ” The Ojai Music Festival „, ” The Ojai Film Society „, fiind un militant activ in comunitate.

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *