download (83)

Paul Mazzolini, nume de scena Gazebo, s-a nascut la Beirut, fiu al unui diplomat italian si al unei cantarete americane.

Invata sa cante la chitara de la varsta de 10 ani, abordand apoi genuri diferite, de la jazz la rock pentru a ajunge la dance, gen care ii aduce consacrarea definitiva la nivel mondial.

Cunoaste succesul inca de la primul hit, „Masterpiece”, daruind apoi iubitorilor muzicii alte hituri ca: „I like Chopin”, „Lunatic”, „Love in your eyes” etc. „I Like Chopin” a ajuns pe prima pozitie in clasamentele din Germania, Franta, Italia, Elvetia, Austria, Danemarca, Finlanda, Spania, Belgia, Canada, Japonia, Portugalia, Korea si Turcia si in Top Ten-ul din Marea Britanie.

A castigat premiul „1983 Top European Chart Act” oferit de catre prestigioasa revista britanica, „Music Week”. Al doilea album, Telephone Mama, a fost lansat in 1984, si cu toate ca stilul abordat era diferit de cel initial, materialul discografic s-a dovedit a fi un succes. Gazebo a castigat premiul „La Vela d’Oro”, fiind cel mai bine vandut artist din Italia.

Gazebo a lansat 10 albume (ultimul, „The Syndrone”, in 2008) cu care a reusit sa vanda peste 10 milioane de copii in toata lumea. In prezent, Gazebo inca activeaza ca si producator, compozitor si manager de studio.

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *