images

Pasiunile … iata cum fara sa vrem ajungem intotdeauna la ele! Incerc uneori sa imi imaginez viata fara pasiuni si mi se pare ciudat, chiar imposibil. Dar de ce? Ce face oare ca viata sa fie mai pustie, mai lipsita de sens fara ele?

          Poate pentru ca pasiunile sunt tocmai acea gura de aer proaspat din rutina aceasta de fiecare zi. Datorita lor, omul isi recapata entuziasmul si bucuria de a descoperi ceva nou intr-un domeniu care ii place.

          Dar cum isi aleg oamenii pasiunile? Cred ca fiecare incearca sa gaseasca acea activitate care este diferita de ceea ce face zilnic dar in acelasi timp care indeparteaza stresul. Astfel, relaxarea imbinata cu placerea, distractia si curiozitatea reprezinta formula ideala a pasiunilor.

          Pasiunile au miraculoasa putere de a starni imaginatia, curiozitatea de a afla mereu ceva nou intr-un domeniu sau chiar de a le practica fara a face din acestea o performanta. Mai mult,ele ne mobilizeaza sa facem si ceva practic cu timpul liber si sa fim tonici dupa o zi grea si plictisitoare.

          Pe de alta parte, pasiunile ar putea fi maniera de a ne simti mai aproape de anumite visuri pe care nu am reusit sa le indeplinim. De exemplu, sportul. Multi dintre noi nu fac sport de performanta ci raman amatori. Ocazional, ei joaca fotbal, tenis sau innoata. Aceste mici distractii sau iesiri cu prietenii ar putea avea undeva o cauza mult mai profunda (de ex. nesansa de a practica acel sport, lipsa unor calitati speciale).

          Cat despre pasiunile mele, acestea au ceva in comun: placerea de a-mi pune imaginatia sa gaseasca cele mai indraznete legaturi pentru a oferi o explicatie. Cititul,muzica, calatoriile si filmul – iata pasiunile care imi lumineaza viata si ma fac sa fiu tot timpul tonica si dornica de a fi la current cu ultimele noutati.

Cititul a fost mereu o placere pentru mine. Cartile reprezintauniversul copilariei mele. Basmele, povestile nemuritoare, m-au fascinat si m-au facut sa-mi doresc sa citesc mai mult si mai variat.Cu timpul, cartile mi-au devenit bune prietene si m-au ghidat in viata.“Forsyte Saga” de John Galsworthy, “Anna Karenina” de Lev Tolstoi, “Enigma Otiliei” de George Calinescu; sunt doar cateva exemple de carti care m-au modelat ca om si care m-au facut sa vad viata si altfel.

 Muzica este si ea foarte importanta pentru mine. Nu trece zi fara sa ascult ceva. Fara muzica, viata ar fi foarte trista si pustie. Trupe precum Queen, Vama Veche, Iris sau Urma au melodii care daca le-ai asculta o singura data nu le mai poti uita. Muzica lor are un mesaj deosebit si suna foarte bine! Pe langa trupe, sunt si interpreti pe care ii ascult cu multa placere (Horia Brenciu, Teodora Enache, Paula Seling).

  Calatoriile imi ofera ocazia sa vizitez locuri noi, frumoase si sa ma bucur de aerul curat. Excursiile sunt un prilej de bucurie, relaxare si incantare a simturilor. Este o mare placere sa pot vedeapeisaje minunate, viu colorate si pline de viata. Dintre privelistelevazute, m-a impresionat profund marea atunci cand este agitata sau inghetata. Toamna si iarna la mare ma simt cel mai bine deoarece imi place sa aud cum se sparg valurile si cum arata marea inghetata.

 Dintre filmele pe care le-am vazut, sunt cateva pe care le-as revedea cu drag indiferent de dispozitie. De exemplu m-au impresionat filme precum “Parfum de Femeie”, “Catifeaua Albastra” , “Furia”, “Filantropica”, “Nea Marin, Miliardar” , “Moulin Rouge”. Desi suna bizar, dar filmul este o lume fascinanta care te cheama, te farmeca si nu te lasa sa o uiti. Dupa un timp, filmul devine un mod de a trai, iar dorinta de a vedea unul nou, de a cunoaste actorii in ipostaze diferite, reprezinta o buna ocazie de a cunoaste mai multe despre aceasta lume minunata.

Sursa: http://oana-geo.uv.ro/pasiuni.html

Ramona lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *