Sezonul cald vine cu numeroase activitati pentru pasionatii de viticultura. Acum este momentul prielnic cand te poti ocupa cu grija si atentie de taierea, curatarea si legarea vitei de vie, astfel incat sa ai parte de o cultura cat mai bogata, dar si de roade ale muncii tale cat mai numeroase. Iar pentru ca toata aceasta munca de pregatire a vitei de vie pentru toamna este una foarte minutioasa, ai nevoie de materiale care sa te ajute la taierea si legarea tulpinilor vitei de vie. Te-ai gandit vreodata sa folosesti sarma pentru constructii si in treburile gospodaresti? Daca nu, afla acum ca aceasta poate fi o solutie fiabila si ieftina prin care sa poti avea grija de vita de vie din gradina sau din fata casei. Iata cum!

Sarma- o solutie ieftina, usoara si la indemana pentru legarea coardelor vitei de vie si pentru o dezvoltare sanatoasa a plantelor

Dupa cum bine stiti, vita de vie este una dintre plantele agatatoare care se poate intinde extrem de mult, atata timp cat are spatiu. Insa acest lucru nu este unul neaparat benefic, intrucat odata ce se va intinde, coarda se va si subtia si nu va mai avea o la fel de buna sustinere a ciorchinilor de struguri.

De aceea, primul pas de ingrijire a acesteia este taierea crengilor, pentru a permite o dezvoltare sanatoasa a plantei. Acest procedeu se realizeaza frecvent, cu ajutorul unor foarfeci puternice, speciale pentru taierea tulpinilor tari. Imediat dupa taiere, viticultorul trebuie sa aiba grija sa lege coardele vitei de vie. Iar aceasta actiune poate fi una foarte usoara, atata timp cat sunt folosite instrumente ajutatoare. Sarma este cel mai bun mod prin care poti lega tulpinile vitei de vie, astfel incat sa coordonezi si sa dirijezi planta dupa bunul plac, iar recolta sa fie cat mai sanatoasa.

Sarma este extrem de maleabila si de usor de folosit, astfel incat poti crea legaturi usoare si pe care sa le pozitionezi acolo unde vrei. De asemenea, folosind sarma neagra moale, mai poti crea inele pentru fixarea coardelor sau coliere cu fixare rapida. Fiindca este foarte elastica, sarma se fixeaza foarte usor si te asigura ca legaturile tale vor fi foarte bine stranse.

Daca te-am convins, atunci intra repede in magazinul online MagConstructii si alege o sarma de diferite grosimi, care sa te ajute atat in legarea plantelor si pomilor, dar si in alte treburi gospodaresti.4 of 4 items

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *