Alaturi de bidonul din plastic, butoiul din plastic este un recipient care nu are voie sa lipseasca din casa unui om gospodar pentru ca butoiul este un obiect foarte utilizat pe parcursul anului. Fie ca este utilizat pentru punerea muraturilor sau pentru depozitarea vinului, butoiul din plastic este unul dintre obiectele care isi dovedeste utilitatea indiferent de anotimpul in care ne aflam. Pastrarea vinului in butoaie de plastic este una dintre cele mai importante intrebuintari ale acestor recipiente, daca nu chiar cea mai importanta. Este foarte bine cunoscut faptul ca multi dintre noi fac vin in propria gospodarie motiv pentru care este nevoie de recipiente pentru depozitarea acestuia. Butoiul din plastic se numara printre cele mai utilizate recipiente pentru depozitarea vinului. Astfel de butoaie se afla la concurenta directa cu butoaiele realizate din lemn.
Butoiul din plastic este utilizat din ce in ce mai mult pentru depozitarea vinului
Chiar daca multe persoane asociaza realizarea si depozitarea vinului cu butoaiele din lemn, butoiul din plastic este utilizat de foarte multi ani in procesul de producere sau depozitare a vinului. Aparitia unor butoaie din plastic din ce in ce mai performante a facut ca acest tip de butoi sa se bucure de o popularitate din ce in ce mai mare in randul producatorilor de vin, in special in randul producatorilor casnici. Avantajele oferite de catre utilizarea unor astfel de butoaie reprezinta principalul motiv pentru care butoiul din plastic este ideal in procesul de creare si depozitare a vinului. De asemenea, acesta este foarte util si in cazul in care se doreste depozitarea rachiului, aceasta bautura alcoolica fiind un derivat al vinului. Printre cele mai importante motive pentru care butoiul din plastic este foarte popular printre producatorii de vin se afla urmatoarele:

 • Pretul cu care poate fi achizitionat un astfel de butoi este fara nici o urma de indoiala unul dintre cele mai importante avantaje oferit de catre utilizarea unui butoi din plastic. Spre deosebire de celelalte variante existente in acest moment pe piata, butoiul din plastic are un pret care este accesibil oricarei persoane care doreste sa faca vin in propria gospodarie.
 • Este un recipient care nu are nevoie de o intretinere speciala si care se curata extrem de simplu si de rapid. Pentru ca vinul sa aiba un gust cat mai placut este necesar ca butoiul in care este tinut sa fie unul curat. Acest aspect este extrem de important pentru ca gustul vinului sa nu fie deteriorat. Privind doar din acest punct de vedere, butoiul din plastic este alegerea ideala pentru ca acesta se curata extrem de simplu si rapid si nu retine nici un fel de miros.
 • Are o durata foarte mare de utilizare. Alaturi de damigeana, butoiul din plastic are cea mai mare durata de utilizare. Acesta nu isi pierde din proprietati odata cu trecerea timpului motiv pentru care poate fi utilizat zeci de ani fara nici un fel de problema.
 • Este prevazut cu tot ceea ce este necesar pentru ca vinul sa stea in cele mai bune conditii. Inchidere etansa, aerisitor sau robinet sunt dotarile pe care le are butoiul din plastic, dotari care permit vinului sa stea in cele mai bune conditii de depozitare.
 • Este realizat din plastic alimentar motiv pentru care are o greutate redusa ceea ce face ca butoiul din plastic sa fie usor de manipulat.
 • Marea majoritate a butoaielor din plastic achizitionate din magazine de specialitate vin la pachet cu un certificat de garantie, acest detaliu fiind extrem de importanta in cazul in care se investeste o suma mare de bani in achizitionarea de butoaie din plastic.
 • Este un recipient versatil pentru ca acesta poate fi utilizat si pentru depozitarea altor lichide. De asemenea, acest tip de butoi poate fi utilizat si pentru punerea muraturilor.
 • Este disponibil intr-o varietate mare de modele.
  Dupa cum bine se poate observa si din informatiile prezentate in cadrul acestui artico9l, butoiul din plastic este un recipient care nu trebuie sa lipseasca din locuinta unui om gospodar indiferent daca acesta locuieste la casa sau la apartament. Pentru a te putea bucura de toate avantajele oferite de catre utilizarea unui butoi din plastic este necesar ca acesta sa fie produs de catre un brand celebru in industria realizarii de butoaie din plastic. Din nefericire, unele dintre persoanele care doresc achizitionarea unui astfel de butoi nu acorda o importanta deosebita acestui aspect motiv pentru care achizitioneaza la intamplare butoaie din plastic. Aceasta atitudine nu este buna pentru ca exista riscul de a achizitiona un butoi din plastic care nu este confectionat in asa fel incat acesta sa poata fi utilizat pentru producerea sau depozitarea vinului motiv pentru care altyereaza calitatea vinului. Pentru a nu se intampla acest lucru alege sa achizitionezi doar butoaie realizate de catre brand-uri celebre, care au o mare experienta in acest domeniu de activitate si care sunt capabile sa ofere produse de inalta calitate din toate punctele de vedere.
  Concluzii
  Fie ca este vorba despre un butoi de mici dimensiuni sau de unul de mari dimensiuni, acesta este unul dintre obiectele care nu are cum sa lipseasca din casa unui om gospodar pentru ca acesta poate fi utilizat in mai multe sensuri. Chiar daca este un produs versatil, butoiul din plastic este utilizat in mod special pentru producerea si depozitarea vinului. Chiar daca este unul dintre recipientele destinate depozitarii vinului este recomandat ca perioada de depozitare sa nu fie foarte lunga. Maxim 7-8 luni de zile recomanda specialistii din domeniul vinului sa fie perioada in care vinul este depozitat intr-un astfel de butoi.
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *