Bicicleta este mijlocul de transport care este cel mai usor de intretinut, acest lucru fiind si unul dintre avantajele oferite de catre detinerea unei biciclete. Intretinerea acesteia niciodata nu va genera costuri mari si nici multe batai de cap. Cu toate acestea exista persoane utilizatoare de biciclete mountain bike care, din varii motive fac greseli in ceea ce priveste modul in care trebuie intretinuta o bicicleta. Comiterea greselilor scurteaza durata de utilizare a bicicletei sau a unor accesorii ale bicicletei motiv pentru care trebuie ca greselile sa fie eliminate din procesul de intretinere a unei biciclete MTB.

Cele mai populare greseli facute in timpul procesului de intretinere a unei biciclete

Periodic, bicicletei trebuie sa i se aplice anumite metode de intretinere pentru ca aceasta sa poata fi utilizata o perioada mai lunga de timp. Cele mai populare greseli care trebuie evitate din procesul de intretinere a unei biciclete MTB sunt urmatoarele:

  • Ignorarea faptului ca jantele sunt deteriorate. Aceasta greseala este una extrem de grava dar, si una dintre cele mai populare greseli facute de catre unii proprietari de bicicleta. Acestia considera ca merge si asa motiv pentru care amana schimbarea jantelor chiar daca acest lucru este imperios necesar. Utilizarea unor jante deteriorate pune in pericol integritatea atat a utilizatorului bicicletei cat si a celorlalti participanti la trafic.
  • Lipsa verificarii constante a presiunii din anvelope. Presiunea anvelopelor bicicletei scade frecvent, existand tot felul de motive plauzibile pentru care se intampla acest lucru. Lipsa verificarii presiunii din anvelope inainte de a utiliza bicicleta este unul dintre motivele principale pentru aparitia panei.
  • Accesoriile schimbate nu sunt originale. Din pacate, aceasta greseala o comite multi dintre noi si, nu doar atunci cand vine vorba despre inlocuirea pieselor de la o bicicleta. Piesele si accesoriile originale ofera un nivel ridicat de siguranta motiv pentru care este recomandat ca acestea sa fie utilizate ori de cate ori este necesar.
  • Ignorarea schimbarii lantului uzat. Lantul unei biciclete este piesa care pune in miscare un intreg angrenaj motiv pentru care este necesar ca acesta sa fie in cea mai buna forma. Acest lucru nu se poate intampla in cazul in care este amanata schimbarea lantului desi acesta este utilizat de o perioada foarte lunga de timp.
  • Strangerea suruburilor mai mult decat este cazul este o alta greseala care trebuie evitata in momentul in care se realizeaza procesul de intretinere a bicicletei. In cazul in care aceasta greseala este comisa atunci exista riscul ca respectivele suruburi sa cedeze din cauza presiunii la care sunt supuse in timpul utilizarii bicicletei.

Concluzii

Chiar daca intretinerea unei biciclete se realizeaza extrem de simplu si rapid acest lucru nu inseamna ca nu exista persoane care intretin gresit propriile biciclete. Cele mai comune greseli care pot aparea in timpul procesului de intretinere a unei biciclete sunt prezentate in cadrul acestui articol. In cazul in care bicicleta se deterioreaza ca urmare a unei proaste intretineri apeleaza la magazinul racingbikeshop pentru achizitionarea unei noi biciclete. Printre altele acestia vand la reducere de 800 lei biciclete mountain bike de la GT. Pentru a afla cat mai multe informatii despre aceasta promotie acceseaza site-ul celor de la racingbikeshop sau vino in showroom-ul din Arad, cel mai mare showroom din oras.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *