Cand iarna se instaleaza, bateria este expusa nu doar vremii reci. O baterie “moarta” ii poate pune pe conducatorii auto in fata unui esec de nedorit. Cea mai buna defensiva si masura de securitate o constituie verificarea bateriei si a sistemului de incarcare, pentru o functionare completa pe durata iernii. De asemenea, conteaza foarte mult si modul de intretinere al bateriei pe timp de vara. O baterie slabita nu mai poate livra suficienta putere pentru a porni un motor rece.

Pentru a ilustra acest aspect, statisticile elaborate de catre Consiliul International al Bateriilor puncteaza urmatoarele fapte:

 

  • Cand afara sunt 80°F, adica in jur de 26 grade Celsius, o baterie auto Fulmen Exide complet incarcata detine 100% din puterea disponibila pentru a porni motorul masinii.

 

  • Cand temperaturile scad la 32°F, adica 0 grade Celsius, o baterie complet incarcata mai are disponibile doar in jur de doua treimi din puterea totala.

 

Deci, la 0 grade Celsius, aceeasi baterie incarcata in intregime, detine doar 40% din puterea disponibila pentru a porni un vehicul. Acest fapt evidentiaza, in consecinta, nevoia soferului de a-si mentine bateria incarcata.

 

Din fericire, exista cateva sfaturi care te pot scoate din impas, daca te confrunti cu problemele ilustrate mai sus.

 

Va fi nevoie sa iti verifici bateria in mod periodic.

 

In plus, trebuie sa fii atent/a ca bornele +, respectiv – ale bateriei sa fie mereu curate. Praful si grasimea depuse se curata cu o carpa uscata si cu grija.

 

De asemenea, este strict interzis sa intreprindeti actiuni care presupun demontarea unei baterii. Cand demontati o baterie, aceasta trebuie sa fie depozitata corespunzator. Daca nu mai poate fi re-utilizata, cel mai bine este sa o predati magazinului de unde ati achizitionat-o.

 

Pentru reciclare baterii compania noastra, SC SORGETI SRL, va indeamna sa tratati cu seriozitate impactul pe care il poate avea un acumulator uzat asupra mediului inconjurator, sfatuindu-va sa predati orice baterie veche. Noi ne putem deplasa inclusiv la domiciliul dumneavoastra, in acest scop!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *