download

Norah Jones s-a nascut pe 30 martie 1979, la New York si este fiica celebrului muzician Ravi Shankar. Copilaria si-a petrecut-o in Texas, manifestand inca de mica o inclinatie artistica uimitoare.

Pasiunea pentru jazz si-a descoperit-o in adolescenta, atunci cand s-a inscris la scoala de arte Dallas’ Booker T. Washington.

Dupa doi ani la Universitatea North Texas, Norah a acceptat invitatia unui prieten de a-si petrece vacanta de vara la New York, intentionand sa se intoarca la colegiu in toamna.

Ajunsa in capitala moderna a jazz-ului, tanara Norah nu a rezistat tentatiei cluburilor si cafenelelor populate de artisti celebri si a abandonat studiile, dedicandu-se carierei muzicale.

Impreuna cu trupa sa, Norah Jones a inregistrat un demo pe care l-a trimis casei de discuri Blue Note. Impresionat de talentul, vocea si naturaletea ei, managerul casei de discuri i-a ofera un contract,

Norah Jones debutand pe piata muzicala in 2002 cu albumul „Come Away With Me”. Restul a urmat de la sine.

Cu peste 18 milioane de copii vandute in intreaga lume si 8 premii Grammy, Norah Jones a reusit sa se impuna intr-o era a celebritatilor pop fara prea mari eforturi, fara compromisuri si fara a pune pret pe imagine in detrimentul muzicii.

In aceeasi tendinta se inscrie si „Feels Like Home”, cel de-al doilea album Norah Jones, lansat in februarie 2004.

Sursa: http://www.bestmusic.ro

Ramona Lengyel 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *