images (3)

Nicu Patoi s-a nascut in 1971, la Galati, este atras din copilarie de tot ce inseamna muzica. Mosteneste talent si chemare spre arta sunetelor de la familia mamei sale, iar la varsta de 7 ani primeste prima chitara. “CONCERTEAZA” cu succes prietenilor de pe strada si la serbarile scolare, fara sa realizeze ca de fapt el nu stie sa cante la chitara ! Nicu Patoi era convins ca stie sa cante, iar audienta fiind probabil, mai incantata de calitatile vocale ale copilului decat de zdranganelile chitarei…

Destul de tarziu, abia la 13 ani incepe studiul chitarei cu prof. IOAN ROSCA. Contactul cu chitara electrica a fost foarte rapid si pasional, a urmat formatia scolii, iar de atunci chitara a devenit un mod de a trai, o filosofie de viata.
Bucuria de a canta, curiozitatea de a descoperi instrumentul, fascinatia si atractia scenei, au fost completate de norocul de a intalni oameni, colegi, profesori si muzicieni de exceptie ! In primul an de liceu canta in formatia ZAMOLXE, fiind primul act rock in cariera lui Nicu. In paralel, incepe colaborarea cu Orchestra de Estrada a Casei Armatei din Galati, aici punandu-si baze solide in armonie si acompaniament, avandu-l ca dirijor si profesor pe MIHAI TONU.
Urmeaza periplul prin trupele rock galatene : SPRINT, PHOEBUS, AUTOGRAF, VOIEVOD si DEJA-VU. In anii 1988-1989 se remarca in festivaluri cu Autograf, iar in 1991 inregistreaza cu trupa Voievod un album la Electrecord ,un vinil din seria FORMATII ROCK : Rock 13 – Hans Knall / Voievod. O colaborare aparte este cea cu trupa CRISTAL, condusa de regretatul PUIU CRETU. De altfel aceasta trupa si liderul ei au reprezentat un model, o tinta, o treapta in evolutia artistica a lui Nicu Patoi.
In 1995, Nicu Patoi infiinteaza PLATONIC BAND, proiect personal, instrumental, bazat pe compozitiile proprii. Trupa se remarca rapid si in scurt timp apare in emisiuni TV de gen. In 1996 Nicu Patoi absolva Facultatea de Litere si Stiinte, sectia matematica-informatica. Tot in 1996, o data cu mutarea in Bucuresti a lui Nicu Patoi, incepe colaborarea cu Stefan Banica Junior.
PLATONIC isi schimba in totalitate componenta in 1997, atunci cand inregistreaza si albumul de debut aSAVED BY THE HOLY LOVE”.
 In 2003 lui Nicu Patoi i se propune sa preia partea muzicala a emisiunii TAVERNA si astfel PLATONIC devine trupa gazda a emisiunii, cantand sute de piese alaturi de cei mai importanti artisti din tara. Ca o urmare fireasca a acestei emisiuni, in 2004 apare proiectul DUO Berti Barbera / Nicu Patoi.
Din anul 2005, Nicu Patoi este endorser Yamaha, folosind chitare si echipament produse de aceasta firma.  De-a lungul timpului Nicu Patoi s-a bucurat de increderea multor artisti colaborand cu acestia in multe concerte cat si in studio.
 In prezent acticitatea lui Nicu Patoi se desfasoara intre PLATONIC, DUO BERTI BARBERA / NICU PATOI Si ROCKa Na ROLL BAND (Stefan Banica Jr).
Sursa: http://www.bestmusic.ro/nicu-patoi/
Ramona Lengzel
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *