In timpul iernii, trebuie sa acordam sanatatii noastre o atentie deosebita. Organismul are nevoie de un surplus de calorii, pentru a face fata intemperiilor sia  vremii aspre de iarna.

Iarna, nu mai facem atat de multa miscare ca de obicei. Foarte multi dintre noi, in aceasta perioada preferam sa ne asezam confortabil in fata televizorului, sa consumam alimente si bauturi bogate in calorii. Este exacte ceea ce ar trebui sa evitam, daca dorim sa aratam bine, mai ales la cumpana dintre ani.

Iata ce ar trebui sa facem pentru a arata impecabil in timpul sarbatorilor de iarna:

  • Pastrarea tonusului este foarte importanta. De aceea, este foarte important sa nu uitam de exercitiile zilnice. Faptul ca purtam haine groase, nu inseamna ca trebuie sa renuntam de tot ceea ce am realizat pana acum. A inceta brusc in a mai merge la sala spre inceputul iernii, este cea mai mare greseala, pentru ca spre inceputul anului, dupa sarbatorile de iarna, incep sa se observe greselile.
  • Alunga inactivitatea! Este importanta planificarea atenta a activitatilor din urmatoarele luni, inclusiv munca, obligatiile familiale, timpul dedicat sarbatorilor si activitatea fizica. Sportul trebuie sa constituie o prioritate ca oricare alta, astfel incat sa fie respectat si nu sters din program.
  • Miscati-va in aer liber! Iarna se pot face o multime de sporturi: ski, patinaj, snowboarding, sanius, sau chiar bataia cu zapada, ca in copilarie. Asa ca imbracati-va bine, si iesiti afara in parc, in gradina, sau chiar in fata blocului.
  • Beti multe lichide! Iarna organismul se deshidrateaza, pentru ca nu bem multe lichide, mai ales din cauza ca nu simtim ca ne este sete. Trebuie sa acordam organismului nostru aceeasi atentie pe care i-o acordam in timpul verii. Trebuie sa consumam aceeasi cantitate de lichide atat vara cat si iarna.
  • Consumati alimente sanatoase si mancare calda! Este important sa se evite genul de mancare ca prajeli, conserve, mancare congelata, si sa se consume suma de pui sau gaina, si cirobe calde.
  • Atentie la alocool! Este bine sa evitam bauturile dulci, gen Martini sau diverse coctailuri. In timpul iernii este mai indicat consumul unui vin rosu, sau a unei beri, de preferinta bruna.
  • Grija la orele de somn! Lipsa somnului constituie principalul inamic al sistemului imunitar. Trebuie sa dormim cel putin 6-7 ore/noapte.

Sursa: http://www.gradina.ro/sanatatea-organismului-in-timpul-iernii.html

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *