download (36)

Natalie Jane Imbruglia s-a nascut pe 4 februarie 1975 in New South Wales , Australia. Ea este actrita, compozitoare.

 

Nimeni nu stia pe atunci, ca ea va ajunge candva una dintre cele mai bune cantarete din tara sa. Parintii au crecut-o cu multa dragoste impreuna cu surorile ei (Carla, Laura und Michelle). Familia Nataliei nu era deloc bogata, asa ca acesteia nu i-a fost chiar atat de usor sa isi croiasca un drum in viata.

La varsta de 13 ani s-a mutat impreuna cu familia din Valea Berkeley (Noua Galie de Sud) in Paradies Point (Queensland). Aici a inceput sa ia drumul scenei.

Natalie si-a surprins parintii, cand a fost admisa la scoala de talente Mc Donalds Performing Arts College din Sydney. Si-a imbunatatit capacitatiile vocale si a invatat sa faca reprezentatii de actorie. Odata cu aceasta a inceput si adevarata cariera a sa. La 16 ani a facut reclama pentru un producator japonez de guma de mestecat. La aceasi varsta a atras atentia ca model de lenjerie intima, pana ce a obtinut un rol in telenovela australiana Neighbours. In acest rol a impersionat atat de mult, incat a fost promovata din ce in ce mai mult, chiar si in Regatul Unit, unde era transmis simultan acest show de televiziune.

Doi ani mai tarziu a plecat la Londra, unde nu a avut nici o oportunitate de munca, urmand sa petreaca primul an in cluburile orasului. A renuntat curand la acest mod de viata si s-a aflat singura. Talentul sau in muzica a fost descoperit de managera Anne Barrett intr-un bar, ceea ceea ce i-a aus un contract cu BMG/RCA. Ei au fost atat de impresionati de vocea Nataliei, incat au dus-o cu ei in Statele Unite, unde s-a inregistrat primul album al ei, Left of the Middle.

La acest albun, Natalie a colaborat cu multi producatori, ca de exemplu Phil Thornalley, Mark Plati sau Nigel Goldrich, care a produs „Ok Computer” pentru Radiohead. Acestia i-au oferit un anumit grad de libertate cantaretei, pentru ca ea sa-si poata puna amprenta peste creatii. In timpul sederii in SUA, a avut o aventura cu starul din Prietenii Tai, David Schwimmer.

Prin primul sau single, „Torn”, Natalie a avut un succes la nivel mondial. A vandut peste 1 milion de LP-uri in SUA si peste 6 milioane in intreaga lume, a fost numarul 1 mondial, a ramas 23 de saptamani in Top 40 in Regatul Unit, a castigat titlurile „cel mai bun debutant” la premiile VH1 si Aussie si ” cel mai bun cantec” la premiile MTV si Aussie in anul 1998.

In perioada 1998-1999 a facut un turneu in Statele Unite. Pe langa aceasta, a mai realizat „Identify” ca si coloana sonora pentru Stigmata. Totusi aceasta piesa nu a iesit pe piata decat in SUA.

Dupa aceasta, Natalia a facut o pauza si si-a cumparat o casa pe o insula de pe Tamisa in Londra, unde este vecina cu Regina. Acolo a incercat sa inregistreze cel de al doilea album al ei, dar s-a confruntat cu o criza de creativitate.

In 2002 a jucat impreuna cu Rowan Atkinson in pelicula Johnny English.

 

Sursa: http://www.cinemagia.ro/actori/natalie-imbruglia-6976/

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *