images (19)

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a incheiat, sambata, un parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Boli Rare pentru implementarea Planului National de Boli Rare.

Acesta a anuntat ca in cel mult doua luni va fi infiintata Agentia Nationala de Programe, se arata intr-un comunicat transmis MEDIAFAX.

Ministrul Sanatatii precizeaza ca anul 2013 este important pentru minister si pentru Asociatia Nationala pentru Boli Rare din perspectiva parteneriatului negociat si semnat, dar si din cea a definitivarii Planului National pentru Boli Rare pana la sfarsitul acestui an, care va fi introdus in Strategia Nationala de Sanatate Publica.

Eugen Nicolaescu a anuntat ca, pentru o mai buna gestionare a managementului programelor nationale de sanatate, Ministerul Sanatatii va infiinta in maximum doua luni Agentia Nationala de Programe.

„Pacientii cu boli rare sunt vieti care trebuie sa stea in atentia autoritatilor si au nevoie de sprijinul statutului. Daca exista un program bine pus la punct din punct de vedere medical si economic atunci pacientii acestia au o sansa, iar statul este dator sa dea o sansa fiecarui cetatean”, a declarat Nicolaescu.

El a mai precizat ca in acest an se va pune in aplicare Directiva Europeana privind libera circulatie transfrontaliera a pacientilor si care va aduce modificari in strategia sistemului sanitar.

„Dorim sa punem bazele unei colaborari institutionale intre MS si asociatie. Si de aceea, vrem sa organizam Comitetul National de Boli Rare ca for consultant pentru elaborarea proiectelor, dar si a programelor de boli rare”, a adaugat ministrul Eugen Nicolaescu.

Articol preluat de pe : http://stirileprotv.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *