download (1)

Michael Bolton  ( Bolotin ) s-a nascut pe 26 februarie 1953 în Connecticut, SUA. Avand 52 de milioane de exemplare vandute la activ, cu doua premii Grammy in palmares si sase trofee „American Music Awards”, Michael Bolton poate sta linistit la capitolul faima. De altfel, are propria sa stea sapata in asfalt, cu care l-au rasplatit autoritatile, pe celebrul Walk of Fame din Los Angeles.

Timpului liber il dedica actiunilor de caritate. Este fondatorul unei institutii de ajutorare care adaposteste, asista si educa femeile si copiii saraci, ori victime ale diferitelor abuzuri. S-a implicat activ in cercetarile privind tratarea cancerului si a donat peste 3,7 milioane de dolari in scopuri caritabile.

Un filantrop adevarat, dar in acelasi timp si un artist complet. Caci dincolo de piesele proprii, de ani de zile el compune melodii incarcate de pasiune, pentru colegi la fel de celebri precum Barbra Streisand, Cher, Kenny G., Kenny Rogers. Este si coautor al unor piese din repertoriul lui Bob Dylan, Babyface, Diane Warren, avand onoarea de a canta alaturi de Pavarotti, Placido Domingo, Ray Charles si BB King.

Sursa: http://www.bestmusic.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *