logo-power-laptop

Zilele astea nu au fost prea bune pentru mine, mi s-a stricat calculatorul iar si fara el ma simt pierduta deoarece toata ziua am numeroase activitati pe care le fac cu ajutorul calculatorului.

M-am hotarat sa-mi iau  unu nou, dar prietenii m-au sfatuit sa-mi iau un laptop. Cum eu imi petrec toata ziua pe internet, mi-ar fi mult mai comod un laptop. Daca as calatori undeva, l-as putea lua cu mine si nu as ramane cu treaba in urma. In cele din urma le-am dat dreptate, o sa-mi cumpar un laptop.

Aseara am intrat pe internet de pe telefon sa citesc mai multe despre intretinerea unui laptop. Am aflat multe lucruri folositoare de care habar nu aveam. De exemplu am aflat informatii despre intretinerea unei baterii de laptop. Din ce am citit am inteles ca pentru a avea o baterie buna pe timp mai indelungat trebuie sa respecti anumite lucruri. Atunci cand este deschis laptopul nu-l tine in priza.

Acum bateriile sunt facute din litiu si rezista daca o incarci mai des pana la100% in momentul cand vezi ca e la 3%-7% din capacitate. Foarte multi fac greseala sa lase sa se descarce laptopul de tot.

Multi oameni mai cred ca bateriile de laptop trebuie sa fie formatate la fel cum se facea mai de mult la telefoane, atunci cand laptopul este nou. Acest lucru nu mai trebuie facut. Cu bateriile din prezent poti lucra direct pe laptop fara sa mai stai 12-24 ore sa se formateze bateria la incarcat. Am aflat inca ceva important. Daca nu folosesti laptopul o perioada mai lunga de timp e bine sa scoti bateria.

Multi scot bateria si noaptea desi nu este cazul. Numai daca nu este deschis laptopul 2-3 saptamani ar fi necesar sa scoatem bateria. Pentru a stoca bateria un timp mai prelungit e bine sa fie pusa intr-un loc racoros, intre intervalul de temperatura 0-10 grade Celsius. E foarte important sa fie ferita de umiditate.

O alta modalitate pentru a avea o baterie de calitate si care sa tina mai mult timp, este sa reglezi senzorul. Bateriile noi au senzori speciali care arata gradul de incarcare. Dupa un timp acestia nu mai indica exact. De exemplu in loc de 20% cat iti afiseaza pe ecran, poate sa fie doar 10%, poti risca sa se inchide laptopul fara sa stii. E bine ca la 30 de reincarcari sa se faca reglare a senzorului, lasi sa se descarce laptopul complet, iar apoi il incarci pana la 100%.

Un coleg de serviciu priceput in domeniu m-a sfatuit sa-mi iau la laptop o baterie PowerLaptop. E o baterie de calitate si daca o intretin asa cum trebuie, ma va tine multi ani. Azi mi-am comandat laptopul si bateria de care mi-a zis colegul. Abia astept sa incep sa lucrez cu laptopul nou.

Distribuie

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *