images (4)

Rog a se retransmite cu prioritate acest e-mail la toti colaboratorii din retea pentru a putea beneficia de informatiile continute si a stopa mafia medicamentelor….

Pentru cetateanul de rand e foarte greu sa lupte cu sistemul mafiot care a pus stapanire pe Romania. Sunt insa situatii in care, cel putin partial, o poate face. De exemplu, cand primeste o reteta pentru medicamente compensate.

Cand medicul prescrie un medicament compensat nu-l prescrie sub denumirea comerciala ci sub denumirea comuna internationala.

Putini pacienti stiu ca, de cele mai multe ori, sunt mai multe medicamente care contin substanta activa recomandata de medic.

Atunci cand merg la farmacie ca sa-si ridice medicamentele, farmacistul, care-si cunoaste foarte bine interesul, le ofera, de obicei, cel mai scump medicament din listele cu medicamente compensate.

Exemplu 1: Daca medicul prescrie INDAPAMIDUM 1.5 mg (Denumirea comuna internationala), farmacistul ii va oferi, aproape intotdeauna pacientului medicamentul TERTENSIF 1.5 mg, produs in FRANTA, care costa 21 de lei / 30 de bucati. Aproape niciodata nu-i va oferi medicamentul INDAPAMIDA MYLAN 1.5 mg, produs tot in FRANTA, medicament echivalent cu TERTENSIF 1.5 mg, dar care costa 12 lei / 30 de bucati.

Exemplul 2: Daca medicul prescrie BISOPROLOLUM 5 mg (Denumirea comuna internationala), farmacistul ii va oferi, de cele mai multe ori, pacientului medicamentul CONCOR COR, produs in GERMANIA , care costa 74 de lei / 100 de bucati. Aproape niciodata nu-i va oferi medicamentul BISOGRAMA 5, produs tot in GERMANIA, medicament echivalent cu CONCOR COR, dar care costa 25 lei / 100 de bucati.

Exemple ca acestea pot fi date pentru aproape toate medicamentele din listele de medicamente compensate. Asta se intampla pentru ca lui, farmacistului, ii convine sa vanda cele mai scumpe medicamente din lista. Statului nu-i pasa pentru ca el deconteaza aceeasi suma pentru oricare medicament din lista de compensate.

MEDICAMENTECOMPENSATE.RO permite pacientului sa se informeze si sa aleaga in cunostinta de cauza.

E timpul sa le aratam celor care se-mbogatesc nemasurat pe seama lipsei de informare a romanilor, ca situatia incepe sa se schimbe. Si ca, in curand ar fi posibil sa nu-si mai permita deplasari cu elicopterul sau iahturi de sute de mii de euro. Fiecare dintre noi poate face ceva in acest sens. Ce poti face tu pentru asta?

– Cauta in http://www.medicamentecompensate.ro/ toate medicamentele compensate prescrise tie sau membrilor familiei tale. Ajuta-i pe parintii sau pe bunicii tai sa nu se mai lase jecmaniti de mafioti. – Ajuta toate cunostintele tale care nu pot din diverse motive sa foloseasca MEDICAMENTECOMPENSATE.RO sa-si aleaga medicamentele compensate cel mai potrivite cu dorintele sau cu bugetul propriu.

– Trimite acest mesaj prin e-mail, messenger, retele de socializare sau orice alt mijloc tuturor prietenilor tai sau cunostintelor tale.

Gicu Magicu

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *