Chiar daca fiecare incapere a unei locuinte are utilitatea sa, bucataria reprezinta din punctul meu de vedere una din cele mai importante camere a unei locuinte, alaturi de dormitor. De ce? Pentru ca in interiorul acestei camere se pregateste hrana de zi cu zi datorita careia avem energia necesara pentru a ne trezi in fiecare dimineata. Datorita acestei importante, in momentul in care amenajezi casa o importanta deosebita trebuie sa acorzi bucatariei. Ce inseamna acest lucru? Ca bucataria trebuie sa fie dotata cu toate accesoriile de care ai nevoie in timpul procesului de preparare a hranei. Avand in vedere ca mobila bucatarie reprezinta un accesoriu foarte important in acest proces, in cele ce urmeaza am ales sa scriu despre tipurile de material din care ai de ales atunci cand vine vorba despre materialul din care sa fie confectionata mobila pe care ai achizitionat-o.

img_3376

Indiferent de destinatia mobilei, lemnul masiv reprezinta fara nici o urma de indoiala cea mai buna alegere atunci cand vine vorba despre alegerea materialului din care sa fie confectionata mobila. Pe langa faptul ca acest material are avantajul aspectului placut pe care il emana, mai are un avantaj foarte important si anume durata lunga de utilizare. In momentul in care faci o investitie care pentru o anumita perioada de timp produce o gaura in bugetul tau financiar, iti doresti sa utilizezi o perioada cat mai lunga de timp respectiva achizitie. Ei bine, mobila confectionata din lemn masiv se incadreaza perfect in acest exemplu.

In cazul in care te gandesti sa iti achizitionezi o mobila la comanda, cea confectionata din lemn masiv reprezinta fara nici un dubiu cea mai buna varianta pe care o poti alege.

img_9766

Ca in oricare alt domeniu, si atunci cand vine vorba despre mobilier moda s-a schimbat foarte mult. Din acest motiv, pe piata de profil au patruns materiale care in trecut nu erau utilizate. Un exemplu in acest sens il reprezinta  materialele naturale ori cele sintetice. Din aceste categorii amintesc pielea, panza, matasea, etc. Aceste tipuri de materiale sunt utilizate doar cu scopul de a infrumuseta incaperea in care mobilierul confectionat din respectivele materiale este utilizat. In momentul in care decizi sa achizitionezi un astfel de mobilier trebuie sa te gandesti ca acesta va necesita o ingrijire speciala din partea ta, si implicit timp de munca mai mare.

Pal-ul si mdf-ul reprezinta alte doua optiuni pe care le ai la indemana atunci cand vine vorba despre alegerea tipului de material din care sa fie confectionata mobila pe care vrei sa o achizitionezi. Fara a intra prea mult in detalii mentionez faptul ca aceste doua tipuri de materiale sunt derivata ale lemnului motiv pentru care nu te vei putea bucura de avantajele pe care ti le ofera o mobila confectionata din lemn masiv. Cu toate acestea, cred ca nu gresesc daca afirm faptul ca aceste doua tipuri de materiale se afla printre preferintele celor care achizitioneaza mobilier. De ce? In primul rand datorita pretului de comercializare care este mult mai mic fata de pretul de comercializare al unei mobile confectionate din lemn masiv. In al doilea rand, faptul ca o mobila confectionata din pal ori mdf imita foarte bine aspectul unei mobile confectionate din lemn masiv face ca aceste doua tipuri de materiale sa se afle in topul preferintelor celor care achizitioneaza piese de mobilier. Nu in ultimul rand, intretinerea foarte simpla a mobilierului confectionat din pal ori mdf joaca un rol foarte important in decizia de a achizitiona piese de mobilier confectionate din pal ori mdf.

Inainte de a alege materialul din care sa fie confectionata mobila pe care doresti sa o achizitionezi gandeste-te la factorii externi care ar putea deteriora proaspata achizitie. Din punctul meu de vedere acest criteriu ar trebuie sa fie crucial in alegerea tipului de material din care sa fie confectio

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *