download

Maria Buza s-a nascut pe 26 februarie 1969 in Bucuresti. Ea este una dintre cele mai cautate artiste ale momentului, datorita talentului sau de a face spectacol in orice imprejurare se afla: fie la emisiuni televizate, la concerte, la nunti sau la petreceri private. O actrita desavarsita si o interpreta de muzica populara si de petrecere plina de patima, Maria Buza aduce un zambet tuturor celor care o privesc si o asculta.

Maria Buza isi face debutul in lumea artistica prin piesa “O batista in Dunare”, pe scena Teatrului National din Bucuresti, in rolul Smaranditei. Firea glumeata a artistei ii aduce si o colaborare cu grupul umoristic “Voua”, alaturi de care strabate Canada si SUA in turnee.

Albumele muzicale lansate de Maria Buza, “Fluturi galbeni” si “Piatra, piatra” s-au bucurat de aprecierea publicului, artista fiind atrasa de lumea muzicii inca din liceu, cand a dansat in ansamblul de amatori Doina Bucurestiului. Admiterea la Academia de Teatru si Film a surprins-o cu un colaj de muzica populara si Whitney Houston, iar anii studentiei au gasit-o pe scena cunoscutului restaurant “Sarpele Rosu”.

Cu o cariera bogata in spate, Maria Buza isi poate trece in palmares si numeroase emisiuni televizate, nu numai in calitate de invitat, ci si de prezentator, la “Tara vedetelor” si “O data in viata”. Oportunitatea care i-a oferit ocazia sa se manifeste pe plan muzical a fost emisiunea “Te cunosc de undeva”, unde numele Mariei s-a schimbat in Lou Bega, Pepe, Angelea Similea sau Amy Winehouse. Vedeta a demonstrat ca se poate adapta usor nu numai oricarui personaj, ci si oricarui gen muzical.

Maria Buza participa la evenimente atat singura, cat si impreuna cu sotul ei, George Patrascu, si taraful unde acesta este dirijor. Artista pregateste si un nou album de muzica populara, in care spera sa se regaseasca piese consacrate, cat si unele noi, scrise de sotul sau. Nelipsita din lumina reflectoarelor, Maria Buza poate fi intalnita fie pe scena teatrului, fie cu microfonul in mana la nunti sau la petreceri.

Maria Buza este o artista talentata, lucru ce l-a demonstrat prin participarea la emisiunea “Te cunosc de undeva”, in care a intrat in pielea mai multor cantareti, printre care Amy Winehouse, Angela Similea, dar si Pepe. Prestatiile ei au impresionat atat publicul, cat si juriul.

Un alt artist in pielea caruia a intrat este Marian Nistor, pentru care a imbracat un costum barbatesc, si-a pus o burta falsa, iar ca accesoriu – nelipsita bentita. Show-ul facut de Maria Buza a continuat atunci cand vedeta s-a imbracat iarasi in sacou si pantaloni, cu o palarie neagra, transformandu-se in Lou Bega.

Sursa: http://www.muzicapentrununta.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *