download (27)

Malina Olinescu s-a nascut la data de 29 ianuarie 1974 in Bucuresti, provenind dintr-o familie de artisti.
Mama sa, Doina Spataru este o celebra cantareata de muzica usoara, iar tatal, Boris Olinescu a fost actor. Malina a iubit muzica si a inceput sa cante de la varsta de cinci ani, mai apoi participand la numeroase festivaluri impreuna cu corul scolii gimnaziale.  Dupa terminarea liceului, incepand cu anul 1993 a sustinut programe in cluburi din Bucuresti. 

In anul 1995 a participat la festivalul de muzica usoara „Aurelian Andreescu”, sectiunea interpretare unde a obtinut premiul I. In anul urmator a avut sansa sa faca parte dintr-o echipa de tineri cantareti, „Scoala Vedetelor”, echipa ce a aparut in show-uri de televiziune si cu care Malina a realizat si concerte in toata lumea. Aceasta perioada a fost pentru tanara cantareata, rampa de lansare in lumea muzicala si sansa de a castiga un public din toate categoriile de varsta.

In anul 1996, Malina Olinescu a participat la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia, unde a obtinut premiul III la sectiunea interpretare, dupa care in anul 1997, in cadrul aceluiasi festival a obtinut impreuna cu compozitorul Adrian Romcescu, premiul I la sectiunea slagare, cu melodia „Mi-e dor de tine”. De altfel anul 1997 a fost un an plin de succese pentru Madalina, ea castigand premiul I la sectiunea interpretare la Festivalul Cerbul de Aur.

In anul 1998, impreuna tot cu Adrian Romcescu a castigat Selectia Nationala Eurovision si a reprezentat Romania la Birmingham, Anglia cu melodia „Eu cred”. Impreuna cu Adrian Despot a castigat in acelasi an premiul III, sectiunea creatie la Festivalul Mamaia, cu piesa „Pot sa zbor”.

In anul 1997 a avut loc lansarea primului sau album „Ready for you”, un album de autor, cu cantece in limba engleza, semnate de Stefan Elefteriu. Pentru albumul „Pot sa zbor”, lansat in 1997, Malina a lucrat cu compozitori consacrati precum Andrei Kerestely, Adrian Despot si Adrian Romcescu.

Malina s-a sinucis in noaptea de 12 decembrie 2011, aruncandu-se de la etajul sase al blocului in care locuia, de pe Calea Grivitei din Bucuresti. 

Sursa: http://biografii.famouswhy.ro/malina_olinescu/

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *