Tractorul pentru, multi fermieri, nu este doar un simplu utilaj, ci un partener care ii ajuta in fiecare zi la muncile campului. Acest lucru este o realitate la nivel global, deoarece niciun fermier modern nu se va incumeta sa are pamantul cu carul cu boi, ci va alege un tractor modern care sa faca fata oricarui anotimp si conditie meteo. Insa dezavantajul cu tractoarele, este la fel cu fiecare alt vehicol ca in timp va necesita mentenanta. Lucrarile de mentenanta si reparatiile complicate pe tractor sunt deseori scumpe, iar piesele nu se gasesc. Piesele nu se gasesc pentru cei care nu stiu inca de tractorsud.ro, magazinul cu peste 1000 piese utiliaje agricole. Acest magazin este specializat in furnizarea clientilor cu piese de tractor, pentru a asigura un flux continuu de reparatii. Magazinul actioneaza in Romania de ceva timp si  este recunoscut drept specialisti in domeniu, pentru care multi apeleaza la acest magazin. Magaizul Tractorsud.ro detine inclusiv piese John Deere care, pentru cunoscatori sunt destul de rare in Romania. Desi exista mici inconveniente cu tractorul, atunci cand se defecteaza, in mare acesta este un plus de avantaje si trebuie sa se afle in curtea fiecarei persoane ce se ocupa de agricultura, mai ales daca vorbim de mult teren de muncit. Tractorul mai poate fi folosit si cu alte scopuri, de exemplu poate scoate masini impotmolite in namol sau poate muta lemne si alte obiecte grele de pe langa ferma.

Inainte de a ne avanta sa cumparam un tractor nou, trebuie sa tinem cont de anumite criterii pe care am sa le impartasesc cu voi:

Puterea –  puterea este factorul determinat in decizia de alegere a tractorului, acesta trebuie sa aibe puterea necesara pentru a face fata suprafetei pe care vreti sa o lucrati, dar si altor activitati pentru care vreti sa il folositi.

Orele de functionare, varsta si istoricul – poate cel mai important aspect atunci cand vine vorba de tractoarele second hand sunt orele de functionare a acestuia. Orele de functionare a motorului ne arata cat de folosit a fost utilajul. Varsta tractorului va determina in mica parte si pretul acestuia. Istoricul utilajului ne arata numarul de proprietari, tipul de munca la care a fost folosit, acest lucru va va ajuta sa determinati daca utilajul agricol este foarte utilizat sau a fost fortat pentru diverse munci grele, putand sa preconizezi durata de viata viitoare a utilajului.

 

Uzura – chiar daca cea mai buna metoda de verificare a utilajului sunt orele de functionare a motorului si istoricul utilajului, trebuie sa fim atenti si la semnele de uzura a acestuia. Trebuie sa fiti atenti sa nu aibe urme de sudura, rupturi sau lovituri asupra utilajului care dau dovada de o intretinere necorespunzatoare a acestuia. In aceasta categorie poate intra si starea anvelopelor. Daca acestea sunt prea uzate, tractorul poate sa nu iti indeplineasca sarcinile, sau sa ii fie mai greu sa realizeze o anumita munca pe o suprafata alunecoasa.

Dotarile suplimentare – Atunci cand alegeti un tractor trebuie sa analizati toate tipurile de munca pe care le puteti efectua cu acesta, astfel pentru dvs poate fi important ca tractorul sa aiba tiranti si priza putere si pe fata.

Confortul – Deoarece operatorii petrec multe ore in interiorul tractorului, aceste ore trebuie sa fie unele placute, astfel aerul conditionat sau confortul scaunului sunt unele vitale in alegerea tractorului.

Brandul potrivit – Tinand cont de presiunile pe care le avem in timpul prelucrari pamantului si in timpul recoltarii, este esential ca utilajul sa fie fiabil, aceasta insemnand alegerea unui brand cu o reputatie puternica pe piata, care sa poata fi reparat, la nevoie, in cel mai scurt timp posibil. Cele mai populare branduri de tractor din Romania sunt Tractoare John Deere, Tractoare Case IH, Tractoare New Holland, Tractoare Deutz-Fahr, Tractoare Fendt.

Dupa cum putem vedea, exista multe criterii demne de luat in seama inainte sa ne avantam in a cumpara un utilaj nou, insa avand la dispozitie un magazin precum tractorsud.ro este usor sa iei o decizie. Nu numai ca ai siguranta ca vei gasi piesele corespunzatoare, indiferent de brand-ul pe care il alegi, dar mai mult ca sigur exista si mecanici calificati capabili sa repare astfel de utilaje.

In ziua de astazi agricultura necesita investitii serioase pentru a face fata concurentei, iar tractoarele sunt cele mai bune echipamente pentru lucrarea pamantului si nu numai!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *