Cred ca nu exista copil sau adult care sa nu iubeasca Craciunul. Adesea asociem aceasta sarbatoare, care, de fapt, nu a avut initial nicio legatura cu povestea Biblica a nasterii lui Isus, cu acele momente unice din an, in care reusim sa ne strangem cu totii la masa, generatii intregi, sa zambim, sa povestim si sa uitam de grijile cotidiene. Craciunul este despre iubire, despre a darui, despre minuni, povesti si miros de scortisoara.

Probabil asa ne inchipuim majoritatea ca arata aceasta magica sarbatoare. Si, desigur, nu exista Craciun fara acel batranel imbracat in rosu, cu o braba lunga, alba, cu cizmele lui negre si sacul cu daruri in spate. Desigur, stiti despre cine vorbesc! Mos Craciun este emblema absoluta a Craciunului, cel fara de care farmecul sarbatorii nu ar exista. Iar acum, pentru a face posibila venirea celui mai iubit bunicut de pe Pamant, exista si serviciul de inchiriere Mos Craciun, pus la dispozitie de casaluimoscraciun.ro.

Astfel, aveti posibilitatea de aduce o bucurie imensa, in special copiilor, care inca mai cred in magie si pe care trebuie sa ii incurajati sa o faca. Si de ce sa nu recunoastem faptul ca si noi adultii ne bucuram cand il vedem. Parca ne intoarcem in timp si refuzam sa mai facem parte din cotidianul atat de gri si neprimitor. Si totusi, de ce iubim Craciunul? Va mai aduceti aminte de ce?

Un studiu efectuat in Danemarca, in 2015, dezvaluie ca exista un centru de vacanta denumit “holiday center” in creierul nostru in care sunt pastrate toate amintirile legate de Craciun. Nu ne intrebam aproape niciodata cum apar toate amintirile legate de Craciun, amintirile nostalgice de familie, asteptarea lui Mos Craciun si a cadourilor in creierul nostru. Aceasta cercetare dezvaluie faptul ca doar la unii oameni exista cinci sectiuni ale creierului care arata o anumita activitate daca persoana respectiva se gandeste la experiente sau obiecte legate de sarbatorile de Craciun. Acest lucru spune multe despre motivul pentru care ne simtim diferit in timpul sarbatorilor fata de alte perioade ale anului. Acest lucru devine si mai relevant daca investim mult timp si resurse in sarbatori si dam o valoare emotionala.

Studiul, publicat in The British Medical Journal, realizat de cercetatori de la Universitatea din Copenhaga, a luat in considerare 20 de subiecti care sarbatoresc Craciunul in moduri diferite.
Subiectii nu au respectat traditiile de Craciun care nu veau legatura cu religiile in afara crestinismului.

Jumatate dintre persoanele implicate in studiu aveau traditii puternice, bine inradacinate, de Craciun. Cealalta jumatate, dimpotriva, provenea din familii si medii culturale in care Craciunul nu era sarbatorit (prietenii Grinchului cu alte cuvinte). Cei 20 de candidati au fost testate cu un dispoziti RMN, care arata activitatea creierului in timp ce priveau imagini legate de Craciun sau imagini complet obisnuite. Scopul a fost sa arate modul in care creierul a reactionat la tot ce are legatura cu Craciunul, in special la cei care se declarau foarte atasati de aceasta sarbatoare. In ambele grupuri a aparut o crestere vizibila a activitatii cortexului la vederea imaginilor de Craciun. Acest lucru nu este surprinzator, deoarece in acesta zona a creierului colectam si stocam toate datele vizuale. Cu toate acestea, au existat cinci zone ale creierului in care subiectii care s-au declarat iubitori ai Craciunului au aratat o activitate cerebrala mai ridicata. Insa la grupul denumit Grinch, aceasta activitate a fost total absenta.

Cu toate acestea, este important sa nu luam aceasta cercetare ca un punct de reper precis, avand in vedere ca numarul de candidatii era prea mic pentru a demonstra un fenomen la scara larga. Dar, putem spune ca daca iubim Craciunul, acest lucru se datoreaza, stiintific vorbind, si pentru ca centrul de vacanta (holiday center) este activat in creierul nostru. Daca, in schimb, Craciunul nu ne palce, este din cauza faptului ca aceasta regiune nu este activata. Acest element este ceea ce ii deosebeste pe cei care, in perioada Craciunului, devin brusc si inexplicabil euforici.

Si totusi, exceptand acele explicatii stiintifice de mai sus, putem spune ca iubim Craciunul pentru toata magia si bucuria pe care ne-o ofera, mai ales copiilor nostri. Atunci cand ne uitam la ei si vedem acea sclipire fantastica din ochisorii lor, nu avem cum sa nu realizam cat de importanta este aceasta sarbatoare si cat de mult inseamna pentru ei.

De aceea, este necesar sa le oferim, in fiecare an, amintirea unei petreceri de Craciun fantastice. Mos Craciun trebuie sa fie prezent, pentru a face totul autentic si real, pentru a-i face sa simta sarbatorile si sa se bucure si mai mult de daruri. Veti vedea cu cata seriozitate se vor pregati pentru recitarea poeziei sau a cantecelului care il va face pe Mos sa scoata din sac papusa sau masinuta dorita. Asa ca, nu mai stati pe ganduri si inchiriati inca de pe acum un Mos Craciun real, de la casaluimoscraciun.ro, si petreceti sarabatori magice.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *