images (74)

Pe numele sau adevarat Lucille Francis Ryan, superba neozeelandeza inalta de 1,83 metri si cu un fizic pe masura, a dat viata unuia din cele mai iubite personaje – „Xena” – probabil cel mai solicitant din punct de vedere fizic rol interpretat de o femeie. Predestinata parca pentru acest rol, s-a nascut  pe 29 martie  1968 in Mt. Albert, intr-o familie numeroasa, avand sase frati. Chiar actrita declara „Avand sase frati, am invatat urgent sa-mi folosesc pumnul”. Tatal sau lucra in domeniul militar, iar mama sa era casnica. Lucy a invatat de la tatal sau disciplina, ramanand totusi „batausa cartierului”. Mama sa a convins-o sa mearga la opera (Lucy avea 15 ani cand a mers prima data). Aceasta a devenit pentru ea o pasiune, dorind sa ia lectii de canto, dar a renuntat dupa o vreme.

A studiat la liceul „Marist Sister”, unde a luat primele lectii de arta dramatica; iar dupa interpretarea catorva roluri, Lucy si-a data seama ca vrea sa devina actrita. Dupa scurt timp, in 1986, primeste un rol intr-un spot publicitar. Renunta la studii (Universitatea Aukland) si pleaca in Europa. In Germania il intalneste pe Garth Lawless, cel care ii va deveni primul sot. Pentru a se intretine, lucreaza intr-o mina de aur in Kalgoorlie (Vestul Australiei).  Decid sa se mute in Australia in 1987. Tot atunci, Lucy ramane insarcinata, casatorindu-se cu Garth Lawless.  Dupa ceremonie s-au mutat din nou in Noua Zeelanda, unde  Lucy o naste pe fiica sa, Daisy.

Castiga titlul de Miss Noua Zeelanda la scurt timp dupa nastere. Acest triumf o va face sa se dedice din nou actoriei, Lucy reincepand sa ia lectii de arta dramatica. Din pacate, rolurile primite nu erau pe masura talentului. Asta pana in 1994, cand o interpreteaza pe Lysia in „Hercule and the Amazon Women”. Initial, personajul ei trebuia sa „moara”. Producatorii si scenaristii au modificat scenariul, iar  personajul Lysia „supravietuieste”.

Din acel moment, devine „muza” binecunoscutilor Sam Raimi si Rob Tapert, care au creat serialul „Xena, printesa razboinica”. Evident, din acel moment viata actritei s-a schimbat foarte mult. Inca de la debutul „Xena, printesa razboinica”, din martie 1995, divorteaza de primul sot, pastrand doar numele de „Lawless”, fapt pentru care i-a platit fostului sot o suma considerabila. S-a indragostit de Rob Tapert, cu care s-a maritat apoi, pe 28 martie 1998, surprinzandu-si colegii si familia.  Pe 16 octombrie 1999, Lucy da nastere unui baiat, botezat Julius Robert Bay Tapert. Astazi, Lucy Lawless se poate considera o femeie fericita si implinita, dupa cum afirma chiar ea.

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel  

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *