download

Lisa Loeb s-a nascut pe data de 11 martie 1968 in Bethesda, Maryland, insa a crescut intr-un cartier linistit din Dallas, Texas. Aceasta, impreuna cu fratele ei Ben au crescut inconjurati de influente muzicale, amandoi fiind fanii trupei Kiss.

Lisa a fost influentata in special de muzica anilor 70, muzica cu care a si crescut. Chiar si in perioada cand aceasta era la liceu, isi facea timp pentru a-si exersa pasiunea sa pentru muzica si arta, ocupandu-se de foarte multe activitati extrascolare.

Dupa terminarea liceului, Lisa urmeaza Brown University, unde obtine o diploma in literatura. Aici, aceasta impreuna cu o prietena foarte buna, Liz au format o mica trupa, avand concerte in campusul universitar, sub numele de Liz and Lisa. Lisa se muta dupa terminarea facultatii in New York City, unde canta in mici cluburi locale.
Lisa continua sa inregistreze noi melodii, printre care si piesa Stay (I Missed You), care a fost aleasa ca si coloana sonora pentru filmul Reality Bite , regizat de Ben Stiller. Ethan Hawke, vedeta filmului, a fost si regizorul videoclipului piesei. Un an mai tarziu, Lisa primeste un premiu Brit Award si o nominalizare la premiile Grammy, pentru piesa „Stay” si ea se intoarce in studio pentru a inregistra primul album muzical, Tails, care a fost lansat in anul 1995 si care contine piesele „Stay” si „Taffy”.

Inainte sa inceapa sa lucreze la cel de-al doilea album, Firecracker, Lisa porneste intr-un turneu, Lillith Fair , impreuna cu Sarah McLachlan si Jewel. Cel de-al doilea album a fost lansat in anul 1997 si a promovat hit-uri precum „I Do”.

Sursa: http://biografii.famouswhy.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *