screenshot.15

Unul dintre cele mai mari avantaje ale remediilor naturale este acela ca ele nu actioneaza numai intr-un singur sens, ci o singura planta sau un singur aliment are un efect benefic asupra mai multor organe si previne mai multe afectiuni.

Unul dintre acestea este laptisorul de matca, echilibrator extraordinar al organismului, recomandat atat pentru restabilirea sanatatii, cat si pentru mentinerea ei.

Laptisorul de matca este alimentul cu care este hranita matca si puii de albine in primele lor zile de viata. Prin urmare, el are o valoare nutritiva foarte mare, continand proteine, aminoacizi, antibiotice, minerale si vitamine. Deoarece este cel mai concentrat aliment care poate fi extras dintr-un stup de albine, laptisorul de matca poate avea efecte foarte mari chiar daca este consumat in cantitati foarte mici.

Indiferent de efortul pe care trebuie sa-l depuneti, fizic sau intelectual, laptisorul de matca este recomandat pentru intarirea sistemului imunitar, precum si in numeroase afectiuni. Astfel, acesta trebuie folosit intern in cazul urmatoarelor probleme de sanatate: gripa, afectiuni endocrine, convalescenta, denutritie, tulburari de sarcina, afectiuni ale stomacului sau intestinului, afectiuni hepatobiliare, afectiuni renale, anemii, anxietate, reumatism, artitre, iar lista poate continua.

De vreme ce poate fi de folos in cazul atator boli, laptisorul de matca este plin de proprietati, dintre care enumeram:
– stimulator al cresterii
– echilibrator al sistemului nervos
– fortifiant, antioxidant, vitalizant, energizant, regenerator
– antitumoral, anticanceros, modulator al sistemului imunitar
– antireumatic, antisclerotic (incetineste procesul de imbatranire)
– reduce tensiunea si inlatura migrenele

Folosit extern, laptisorul de matca incetineste procesul de imbatranire a pielii, fiind o substanta tonifianta si hidratanta exceptionala, conferind elasticitate si stralucire tenului.

Laptisorul de matca se administreaza foarte simplu: se ia o doza cat jumatate de bob de mazare, cu putina apa, in fiecare dimineata, dupa micul dejun. Durata unei cure este de 30 de zile, urmand sa fie repetata, daca este necesar, dupa 1-2 luni. Daca afectiunile sunt de ordin extern, se tamponeaza locul vatamat cu laptisor de matca proaspat.

Dr Carmina Decebal

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *