Mersul la dentist pentru majoritatea oamenilor e o mare drama deoarece durerea de dinti e una dintre cele mai neplacute dureri pe care le poate avea un om.

Se spune ca dantura este oglinda omului. Noi toti remarcam persoanele cu o dantura perfecta, totodata nu-i privim cu ochi buni pe cei care au dintii urati sau nu au deloc. Avem tendinta sa-i judecam pe ceilalti dupa infatisare sau orice altceva.

Exista multe motive pentru care oamenii nu pot sa-si trateze dantura. Asa cum spuneam in numeroase cazuri frica de a  avea dureri la cabinetul stomatologic ii impiedica pe unii sa mearga la dentist. O alta mare problema sunt banii. Serviciile stomatologice sunt in totalitate in sistemul privat in tara noastra si orice serviciu se plateste, nu conteaza veniturile pe care le au cetatenii.

Mai exista o categorie de oameni care nu prea pot sa-si trateze dantura. Asa cum se stie, persoanele cu dizabilitati sunt nevoite sa treaca peste multe obstacole in Romania pentru a putea sa se bucure de o viata cat de cat normala. Probleme cu dantura au cu totii, dar foarte putini din ei ajung la un medic stomatolog pentru ca nu au posibilitatea financiara s-o faca, veniturile persoanelor cu dizabilitati fiind la limita supravietuirii in aceasta tara.

Pe langa problema  banilor, aceasta categorie de populatie se mai confrunta cu mentalitatea  medicilor stomatologi care o au mare teama sa lucreze cu aceste persoane, multi dintre ei pur si simplu refuzand sa-si faca meseria in astfel de cazuri.

Am scris aceste randuri in conostiinta de cauza. Eu fac parte din categoria persoanelor cu dizabilitati care a avut probleme cu dintii de mica. Niciodata nu m-am putut bucura de o dantura frumoasa din cauza bolii mele, dar si din cauza doctorilor care au refuzat sa-mi trateze dintii si maselele in repetate randuri pe motiv ca misc sau patesc nu stiu ce.

La aproape 39 de ani am ajuns sa am o dantura praf cautand cu disperare un medic care sa accepte sa ma trateze

Sunt o persoana care crede in miracole si inca odata mi s-a dovedit ca ele exista. Ca printr-o minune in urma cu vreo doua luni am fost programata la o clinica stomatologica de care nu mai auzisem in viata mea. Nu am indraznit nici sa visez ce mi se va intampla la aceasta clinica.

Trebuie sa ma gandesc foarte mult daca vreun medic sau orice alt cadru medical m-a tratat in acest fel ca doctorii si asistentele de la Clinica Unu. Ce teama sa mai ai, cand medicul te trateaza cu cea mai mare atentie in cel mai mic detaliu si tu simti ca nu are nicio retinere sa te trateze?

Cand un medic lucreaza cu adevarat relaxat, se transmite automat la tine. In acel moment tot ce se intampla, devine usor si firesc. Poate pare o banalitate ceea ce spun, dar persoanele cu dizabilitati stiu despre ce vorbesc, dar nu numai.

Intr-o zi mi s-au scos doua masele, dupa cateva ore o prietena se vaita ca moare de durere pentru ca si-a scos o masea. Mi-a spus ca a durut-o tare cand a cusut-o. Sincer sa fiu, am ramas putin mirata deoarece eu aveam doua mesele scoase, m-a cusut si pe mine, dar nu aveam o durere prea mare.

Pe langa profesionalismul doctorilor a asistentelor medicale, m-a socat si sunt impresionata si acum de comportamentul lor din punct de vedre uman, capacitatea lor de  comunica cu mine fara ajutorul mamei.  Acesti oameni au avut puterea  sa nu ma judece dupa aspectul meu fizic, ci au avut rabdare sa ma cunoasca asa cum sunt.

Tot personalul clinicii Unu face tot posibilul sa ma simt cat mai confortabil de cate ori  ma duc la ei. Cand intru pe usa, am senzatia ca trec granita intr-o tara europeana unde stiu cum sunt tratate persoanele cu dizabilitati, am facut tratament in strainatate si stiu ce vorbesc.

Clinica Unu ofera toate tipurile de servicii de care are nevoie o persoana de la copii, adolescenti pana la adulti, cum ar fi: radiologie dentara, stomatologie pediatrica, stomatologie generala, protetica dentara, ortodontie sau implantologie dentara. Clinica este dotata cu tehnologie si aparatura medicala de ultima generatie din domeniu. Acest lucru este foarte important pentru oricare pacient deoarece te simti protejat si in acelasi timp ai un grad ridicat de confort la cele mai inalte standarde

Daca aveti probleme cu dantura, nu ezitati sa mergeti la Clinica Unu, va asigur ca n-o sa regretati. Nu mai am nicio indoiala ca in sfarsit voi avea si eu dantura frumoasa si o sa pot zambi fara retineri. Sunt suta la suta sigura ca aceasta clinica imi va indeplini acest vis.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *