Oamenii viseaza la tot felul de vacante  de neuitat, in tot felul de locatii mai mult sau mai putin indepartate. Unii merg pe cont propriu, altii cauta oferte pentru vacante de vis la agentiile de turism. O agentie de turism care are oferte inedite spre Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania, Austria, etc., dar si in tot felul de destinatii exotice este Q Travel. Q Travel este o agentie sigura, o agentie care are licenta de turism, dar si polita de asigurare in cazul insolvabilitatii sau a falimentului. Mergi la sigur si nu ai alta grija decat distractia.

Unele persoane sunt foarte stresate atunci cand trebuie sa mearga in afara tarii. Insa, daca te-ai hotarat sa mergi in vacanta, lasa stresul acasa si bucura-te de zilele minunate de concediu.

Pentru a te asigura de faptul ca totul va fi in regula, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte.

In primul rand intereseaza-te cu privire la alertele de calatorii care sunt in tara pe care vrei sa o vizitezi. Evita tarile in care au loc razboaie, sunt cu risc mare de terorism in anumite perioade sau de imbolnaviri din diverse cauze. Vei gasi actualizate la timp toate alertele de calatorie pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Apoi, trebuie sa ai in vedere documentele necesare. Daca iti planifici vacanta cu autorul unei agentii, cei de acolo iti vor spune in mod clar ce anume ai de facut. Daca insa mergi pe cont propriu, informeaza-te foarte bine pentru a te asigura de faptul ca nu vei intampina nici un fel de dificultati.

Un alt aspect important tine de „prieteniile” facute cu persoanele straine. Ai mare grija la necunoscuti, deoarece nu stii niciodata peste cine poti da. Nu accepta sa ai grija de bagaje straine sau sa le transporti. Poti intra in tot felul de probleme total nedorite.

Fii mereu cu ochii pe bagaje, mai ales pe cele in care ai acte. Daca ramai fara acte, situatia poate deveni extrem de dificila. Hoti exista peste tot, nu doar in Romania.

Inainte de a pleca, tine cont si de banii pe care trebuie sa ii ai la tine. Cu leii romanesti nu vei avea ce sa faci intr-o alta tara. Ai nevoie fie de euro, fie de moneda nationala din tara respectiva. Intereseaza-te, apoi asigura-te de faptul ca ai schimbat banii necesari pentru calatoria ta.

Daca obisnuiesti sa mergi des in afara tarii in concedii si ai si alte sfaturi, impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *