download

Joshua Winslow Groban s-a nascut la Los Angeles, California pe 27 februarie 1981. Tatal sau are stramosi de ascendenta iudeo-ruso –poloneza , dar care au trecut la crestinism .Mama sa era de origine norvegiana .

Chris, fratele sau mai mic , s-a nascut in aceeasi zi cu el , dar dupa 4 ani . A debutat intre 1997 si 1998 in cadrul centrului Interlochen Arts Camp, urmand cursuri de teatru muzical si la Los Angeles County High School for

the Arts.

De altfel in 1998 l-a cunoscut pe mentorul si protectorul sau David Foster. Mai tarziu si-a luat licenta in arta dramatica la Universitatea Carnegie Mellon si un an mai tarziu l-a conactat Warner Bros. Records gratie lui David Foster.

Groban a fost discipolul lui Foster si a participat la diverse spectacole recunoscute , cum ar fi Decernarea Premiilor Grammys din 1999, unde , l-a substituit pe Andrea Bocelli, cantand „The Prayer” cu Céline Dion. Putin mai apoi a interpretat „There For Me” cu Sarah Brightman si „For Always” cu Lara Fabian pentru filmul A.I.: Artificial Intelligence (2001) .

Astfel a inceput sa participe la diverse spectacole de binefacere cum ar fi „The Andre Agassi Grand Slam Event For Children”, alaturi de Elton John, Stevie Wonder, Don Henley si Robin Williams, The Corrs sau Ronan Keating; „Muhammad Ali’s Fight Night Foundation”; „The Family Celebration” (2001) si a avut si o tentativa de “televiziune “ intr-un episod din Ally McBeal.

Primul sau disc a fost lansat in 2001, Josh Groban, si anul urmator a obtinut un disc de aur . In februarie 2002 a participat la spectacolul de inchidere a Jocurilor Olimpice de Iarna cu „The Prayer” interpretata impreuna cu Charlotte Church; In noiembrie , acelas an , a aparut intr-un program special la PBS iar in decembrie a cantat la concertul sustinut cu ocazia decernarii premiului Nobel pentru pace , la Oslo .

De asemeni a cantat la Vatican cu ocazia Concertului de Craciun .Albumul scos cu prilejul acestui eveniment a fost discul cel mai vandut din 2007 , peste 3.500.000 exemplare . Alaturi de mentorul sau David Foster, Groban a participat la diverse concerte de caritate VH1 Save the Music (2005), Tsunami Aid: A Concert of Hope (2005), Fifth Adopt-A-Annual Minefield concert (2005), 2nd Annual Grammy Jam (2005), Live 8 (2005), The Heart Foundation Gala (2005), si David Foster and Friends Charity Gala (2006). In urma vizitei sale in Africa de Sud (in 2004) impreuna cu Nelson Mandela, a creat Fundatia pentru ajutorarea copiilor cu necesitati educationale , medicale si artistice (Josh Groban Foundation to help children in need through education, healthcare and the arts ) Mandela l-a numit ca ambasador oficial al proiectului 46664, in favoarea victemelor SIDA din África.

Septembrie 2004: Remember de la BO pentru filmul Troy este nominalizata pentru cea mai buna muzica de film Nominalizat de catre World Music Award la categoria cel mai bun artist masculin de pop/rock al anului Décembrie 2004: nominalizat la MTV Asia Awards in categoria cel mai bun artist masculin al anului pentru , Believe nominalizat la Globul de Aur 2005 la categoria cel mai bun cantec original , nominalizat de Grammy Awards la categoria cea mai buna performanta masculina pentru You raise me up. Ianuarie 2005: Believe nominalizat la Oscars la categoria muzica originala pentru film Fébruarie 2006: Believe nominalizat si castigator a celei de-a 48editii a Grammy Awards la categoria cel mai bun cantec scris pentru film sau film tv.

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *