images (3)

Jon Bon Jovi s-a nascut la 2 martie 1962 in Perth Amboy, New Jersey, SUA. El este fiul lui John Francis Bongiovi, Sr. si  Carol Sharkey. El mai are doi frati, Anthony si Matei. Este un italian-american , tatal sau fiind nascut in Sciacca, langa Agrigento in Sicilia, Italia.
Bon Jovi a participat St Joseph High School , in Metuchen, New Jersey, mai tarziu fiind transferat la alt liceu în Parlin, tot in New Jersey.

El s-a dus la mai multe companii de înregistrare, inclusiv Atlantic Records, si Mercury (PolyGram), dar toate nu au acceptat.

A mers (în ultima instant?) la un disc la Jockey WAPP-FM, un show de radio din Manhattan,si a cerut DJ-iului pentru a asculta Runaway; DJ-ul a acceptat.
Runaway a devenit un hit pe diagrame. De-a lungul drumului, el a avut un contract de înregistrare în 1983, pentru a promova Runaway, Jon a intalnit pe Richie Sambora, David Bryan, Tico Torres si Alec John astfel au format o trupa. Jon a gasit mai tarziu, un om numit Doc McGhee, care a devenit managerul lor. Cu ajutorul lui, trupa a facut un album de debut, Bon Jovi, a fost lansat pe 21 ianuarie, 1984.
Albumul a fost de aur in Statele Unite (vanzari de peste 500.000) si de asemenea, a fost lansat in Marea Britanie.
În timpul unui turneu la New Jersey in 1989, Bon Jovi a avut în secret o excursie la Las Vegas,unde s-a casatorit cu Dorothea Hurley Rose pe 29 aprilie 1989, la Graceland Wedding Chapel din Las Vegas, Nevada. Impreuna, acestia au patru copii: Stephanie Rose (n. 31 mai 1993), Jesse James Louis (n. 19 februarie 1995),

Jacob Hurley (n. 7 mai 2002) si Romeo Jon (n. 29 martie 2004).

Bon Jovi mentine un fundament puternic de familie pana în ziua de azi. Jon si familia sa locuiesc în Manhattan-ului si Middletown, New Jersey.

A fost ales de revista People (USA) intre primii 50 cei mai frumosi oameni din lume in 1996, iar in noiembrie 2000 aceeasi revista l-a desemnat cel mai sexy star rock.

A fost audiat pentru rolul lui Ashe din The Crow: City of Angels (1996), dar a pierdut in favoarea actorului francez Vincent Perez.

Cantecul `August 7` de pe albumul sau solo `Destination Anywhere` a fost dedicat fiicei prietenului si managerului sau Paul Korzilius, care a murit la varsta de 6 ani pe data de 7 august 1996, in circumstante misterioase.

Ii place sa se uite la filme, sa conduca, sa doarma, sa manance de la fast-food, sa meraga la sala, sa joace fotbal si, de asemenea, sa petrecaca timp cu familia si sa se joace cu cainele sau Copper.

Ii place sa poarte blugi si camasi.

Are ochii sensibili la lumina soarelui si la fumul de tigare, din acest motiv purtand mereu ochelari de soare. Primavara are mereu alergii si febra ridicata.

A inceput sa fumeze in 1994 in timpul filmarilor pentru `Moonlight and Valentino`. S-a lasat o vreme, pentru a fuma din nou dupa turneul din 1996 din simplul motiv ca ii place sa fumeze.
Mama sa este Carol Sharkey, unul dintre primii iepurasi Playboy.

Actionar majoritar al Philadelphia Soul (echipa care joaca in Arena Football League).
Trupa sa `Bon Jovi` a devenit cunoscuta dupa ce a castigat un concurs organizat de un post de radio din New York, la inceputul anilor `80. Cantecul castigator a fost `Runaway`.
Albumul `Have a Nice Day` a ajuns pe locul I in Australia, Olanda, Austria, Germania si Canada dupa doar o saptamana de la lansare.

Personal quotes:

`Asa privesc eu scenele de sex: De fapt, fac asta de-o viata, de ani buni. Incercarea de a seduce audienta este baza rock `n roll-ului, si daca ma pot exprima asa, is destul de bun la asta… In plus, sa fii casatorit si monogam e cel mai bun lucru pentru a putea face sex fara a da de belea… Singurul lucru la care tin mai mult decat la sotia mea sunt banii si nu ii voi pierde in favoarea ei si ai avocatilor ei, asta-i sigur`.

`Mi-ar fi placut sa pot sa joc in filme si sa fac muzica. Daca ma uit la cineva precum Sinatra, care a avut turnee pana la 80 de ani si a jucat in 60 de filme, ma gandesc ca asa o viata mi-ar placea sa am`.

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *