images (70)

Jay Sean (nascut Kamaljit Jhooti, pe data de 26 martie 1981, in Southall) este un interpret R&B de origine indiana, din Londra. Cele mai cunoscute piese ale sale sunt  „Stolen”, „Eyes On You” si „Ride It”.

Numele de scena Jay Sean a fost improvizat, luand `J` de la ‘Jhooti’ si `Sean` de la `Shaan`, nume de alint cu care il strigau membrii familiei sale.

Cariera muzicala a lui Jay Sean a inceput odata cu melodia `One Minute`, prima compozitie a lui Jay. `Promovata` doar intre prieteni, piesa a ajuns din intamplare in mainile producatorului Rishi Rich. El a fost impresionat de ce a auzit, asa ca l-a chemat pe Jhooti sa cante in fata managerilor sai, de la 2Point9.

In 2003, Jay Sean a semnat cu 2Point9. Primul single, `Dance with you`, l-a inregistrat impreuna cu Rishi Rich si cu interpretul indian Juggy D.

Piesa a avut succes, asa ca Jay Sean, care se pregatea sa devina medic, a renuntat la scoala si a semnat un contract cu Virgin Records.

Albumul sau de debut, `Me against myself` s-a vandut in 300.000 de exemplare in intreaga lume, un extras pe single de pe acest disc ajungand pe locul 12 in topul UK, iar alte doua reusind sa patrunda in Top 10.

In India, `Me Against Myself` a dominat clasementele, dar si vanzarile, primind de 5 ori platina. In plus, Jay Sean si-a facut intrarea si la Bollywood, interpretandu-se pe el insusi intr-un concert, in filmul `Kyaa Kool Hai Hum`.

Al doilea sau album – `May Own Way` iese pe piata in 12 mai 2008, prin intermediul propriei sale case de discuri `Jayded`. Primul extras pe single este Ride It.

Sursa: www.bestmusic.ro

Ramona Lengyel  

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *