download

Jason Aldean s-a nascut pe 28 februarie 1977 in Macon, SUA. El si-a inceput cariera muzicala in anul 2005, cand acesta a inceput sa faca inregistrari la Broken Bow Records, o casa de productie independenta. El a lansat alaturi de Broken Bow Records patru albume si douasprezece single-uri.

In 2005, artistul scoate pe piata un album ce ii poarta numele, „Jason Aldean”, urmand apoi „Relentless”(2007), „Wide Open”(2009)si „My Kinda Party”(2010). In 2005, apare primul sau single, numit „”Hicktown”, de pe albumul „Jason Aldean”.

Ocupa locul zece in ” Billboard Hot Country Songs” si anunta succesul de mai tarziu. Pe acelasi album regasim cantecele „Why”, devenit hit, si „Amarillo Sky”. In 2006, Jason a castigat titlul de „Top New Male Vocalist” al Academiei de Muzica Country.

In 2007, datorita performantei de a fi vandut peste 1 milion de discuri in Statele Unite, artistul a primit discul de platina din partea RIAA. E important de amintit ca o serie din cantecele lui Aldean au ocupat pozitii fruntase in topurile Hot Country Songs. S-au aflat pe locul intai de-a lungul vremii, piese precum „Why”, „She”s Country”, „Big Green Tractor”, „The Truth”, „Don”t You Wanna Stay”,un duet cu artista Kelly Clarison si „Dirt Road Anthem”.

Alte sapte cantece au intrat in acelasi top, pe primele zece pozitii. Anul 2010 ii aduce interpretului de muzica country o noua realizare profesionala. In vara aceluiasi an apare melodia „My Kinda Party, ce intra direct in topul Hot Country Songs pe pozitia 41. Cantecul vine in intampinarea albumului ce poarta acelasi nume, lansat pe 2 noiembrie 2010.

Un an mai tarziu, in 2011, Jason Aldean da lovitura printr-o colaborare fructuoasa cu Kelly Clarkson. Acestia au impreuna o piesa-duet, intitulata „Don”t You Wanna Stay”. Piesa castiga „CMA Country Album of the Year” la toate categoriile pentru primul album country pentru 2011 si reprezinta prima sa reusita de acest gen

Sursa: http://www.bestmusic.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *