Numerosi conducatori auto au autoturismul dotat cu anvelope de vara sau iarna proiectate de Bridgestone, insa putini cunosc istoria din spatele acestui brand de renume mondial, care a devenit extrem de popular in special printre soferii de vehicule tip turisme. In continuare, va prezentam cateva informatii interesante despre cum s-a nascut compania japoneza Bridgestone, precum si cateva modele performante fabricate.

Ideea lui Shojiro Ishibasi a prins contur inca din anul 1925, cand s-au pus bazele productiei pentru un brand traditional de incaltaminte numit “Tabi”. De aici nu a fost decat un pas pana cand compania a patruns pe piata anvelopelor, lansandu-si prima linie de anvelope in 1930.

„Bridgestone Tire Company” s-a facut remarcata intr-o perioada cand la mare cautare erau produsele americane si cele britanice, motiv pentru care ingeniosul antreprenor japonez a hotarat ca urmatorul pas consta in capitalizarea pe plan international a companiei detinute. Numele Bridgestone se poate traduce prin “Podul de Piatra”, dar sintagma inversata a avut, in viziunea lui Ishibasi un impact mai mare.

Producatorul de anvelope Bridgestone pentru turisme a inlocuit sigla initiala,prin schimbarea fontului, modificand inclusiv sloganul atunci cand compania a aniversat opt decenii de la infiintare. Acest lucru nu a stirbit din importanta ideii fondatorului principal, compania functionand si in prezent dupa principiul de a servi societatea cu produse de calitate superioara, care ofera siguranta si performanta. Actualul motto, “Your journey, our Passion” (in traducere, “Calatoria ta, pasiunea noastra”) pare a deservi in cel mai inalt grad obiectele companiei Bridgestone.

Daca aveti nevoie sa va dotati autoturismul cu anvelope de vara sau cauciucuri de iarna, modelele fabricate de Bridgestone se pot lauda ca au in spate o istorie veche de 80 ani, raspunzand celor mai ridicate exigente din partea clientilor de pretutindeni din lume.

Cateva modele performante:

  • De vara: Bridgestone Turanza ER300; Bridgestone B390; Bridgestone TO01; Bridgestone ER300 ECOPIA etc.
  • De iarna: Bridgestone LM32; Bridgestone LM 25 ROF etc.

All season: Bridgestone M729 (pentru trafic regional); Bridgestone D684 etc.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *