download (62)

Irina Popa s-a nascut pe 13 februarie in 1988 la Galati. Ea este cantareata de muzica pop. In anul 2003, la Braila, a castigat concursul Mini-Megastar. Ca urmare a prestatiei excelente, Cornel Cristei( cunoscut intrumentist, membru de baza al celebrului grup rock “Rosu si Negru”) a remarcat-o pe Irina si i-a propus o colaborare.

Un an mai tarziu, Irina Popa l-a intalnit pe celebrul muzician Adrian Ordean (fost chitarist si compozitor in cadrul trupelor Rosu si Negru, Compact si Schimbul 3) cu care a semnat un contract. Imediat, a urmat participarea la festivalul national de la Amara, unde Irina Popa a castigat un nou trofeu.

Nu a trecut foarte mult timp si “fenomenul Irina”, asa cum a spus deseori Horia Moculescu, si-a facut aparitia in multe dintre emisiunile Radio/Tv importante din tara.

In 2006 a inregistrat, in maniera sa originala, mai multe cantece de Craciun, filmand totodata si un videoclip pentru piesa “Silent Night”.

De-a lungul anilor a cantat pe scena alaturi de nume mari ale muzicii romanesti precum Ilie Micolov, Anastasia Lazariuc sau Benone Sinulescu.

In 2008 , cu piesa “Pentru dragostea ta”, scrisa de Adrian Ordean,  a participat la festivalul de la Mamaia, unde nu numai ca a castigat Trofeul dar a reusit sa ii convinga si pe jurnalisti, obtinand si Premiul Presei.

Cateva luni mai tarziu  a filmat un nou videoclip, de data aceasta pentru o piesa din repertoriul propriu, compusa tot de Adrian Ordean si intitulata “I Feel Your Presence”.

In 2009 a inceput colaborarea cu grupul Amadeus, impreuna sustinand show-uri in toata tara. Piesa “Love in Sicilia” s-a bucurat de un real succes obtinand aprecierea publicului de pretutindeni.

Ramoona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *