download (62)

Irina Popa s-a nascut pe 13 februarie in 1988 la Galati. Ea este cantareata de muzica pop. In anul 2003, la Braila, a castigat concursul Mini-Megastar. Ca urmare a prestatiei excelente, Cornel Cristei( cunoscut intrumentist, membru de baza al celebrului grup rock “Rosu si Negru”) a remarcat-o pe Irina si i-a propus o colaborare.

Un an mai tarziu, Irina Popa l-a intalnit pe celebrul muzician Adrian Ordean (fost chitarist si compozitor in cadrul trupelor Rosu si Negru, Compact si Schimbul 3) cu care a semnat un contract. Imediat, a urmat participarea la festivalul national de la Amara, unde Irina Popa a castigat un nou trofeu.

Nu a trecut foarte mult timp si “fenomenul Irina”, asa cum a spus deseori Horia Moculescu, si-a facut aparitia in multe dintre emisiunile Radio/Tv importante din tara.

In 2006 a inregistrat, in maniera sa originala, mai multe cantece de Craciun, filmand totodata si un videoclip pentru piesa “Silent Night”.

De-a lungul anilor a cantat pe scena alaturi de nume mari ale muzicii romanesti precum Ilie Micolov, Anastasia Lazariuc sau Benone Sinulescu.

In 2008 , cu piesa “Pentru dragostea ta”, scrisa de Adrian Ordean,  a participat la festivalul de la Mamaia, unde nu numai ca a castigat Trofeul dar a reusit sa ii convinga si pe jurnalisti, obtinand si Premiul Presei.

Cateva luni mai tarziu  a filmat un nou videoclip, de data aceasta pentru o piesa din repertoriul propriu, compusa tot de Adrian Ordean si intitulata “I Feel Your Presence”.

In 2009 a inceput colaborarea cu grupul Amadeus, impreuna sustinand show-uri in toata tara. Piesa “Love in Sicilia” s-a bucurat de un real succes obtinand aprecierea publicului de pretutindeni.

Ramoona Lengyel

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *