SDC10671

Multi oameni sunt binecuvantati sa se nasca cu un sau mai multe talente cu care sa uimeasca o lume intreaga. Din pacate nu toti pot sa-si dezvolte darul lasat de la Dumnezeu asa cum ar trebui si cum ar dori ei s-o faca. Asa e si in cazul lui Ionut Alanei, un baiat de 24 de ani din comuna Frecatei, judetul Tulcea. Destinul lui Ionut nu a fost prea bland cu el inca de cand a venit pe lume. De la nastere sufara de o boala rara ce se numeste osteogenoza imperfecta cea ce inseamna ca are oasele foarte fragile si deformate, membre foarte scurte, inaltimea unui pitic. La cel mai mic efort facut sau la cea mai mica duritate suferita, poate suferi fracturi spontane. Ionut a fost pus in gips de la 3 zile de la nastere pentru a-i se intari oasele. Doctorii le-a spus parintilor sa-l paraseasca ca oricum nu traieste mai mult de 3 luni, dar ei nu au facut-o, au avut grija de copilul lor asa cum au putut ei mai bine.

La 9 ani Ionut a reusit sa maerga la scoala, isi dorea mult sa invete sa citeasca si sa scrie. A mers opt ani in carut la scoala ajutat de parinti, la liceu n-a mai putut merge deoarece era departe fata de comuna unde locuieste. Cand a mers la comisie sa-i acorde gradul de handicap, doctorii au spus ca e o minune ca inca traieste.

Dupa ce am terminat cu scoala a cautat sa-si gaseasca diverse activitati prin care sa-si faca viata mai frumoasa, sa simte si el ca traieste. Asa a descoperit ca poate desena, ca poate canta cu vocea si chiar la orga mica pe care a primit-o de la un prieten. Ii place mult sa faca icoane desi nu are bani sa-si cumpare materialele necesare pentru a putea desena pe lemn sau pe sticla cu acuarele performante. Ionut deseneaza pe hartie din creion si apoi le coloreaza cand poate sa-si permite sa-si cumpare acuarele.

Familia lui nu are o situatie financiara prea buna mai ales dupa ce a murit tatal lui acum 6 luni. A fost o lovitura grea pentru mama lui, a ramas singura fara niciun sprijin. Acum veniturile familiei sunt indemnizatia de handicap de 293 si salariu de insotitor a mamei. Internetul este singurul lucru care isi poate permite sa plateasca, este singura lui legatura cu lumea reala.

Ionut are mare nevoie de un carut electric ca sa nu mai depinde de mama lui sa-l plimbe, va veni timpul cand mama lui nu va mai putea sa fie alaturi de el si atunci ii va fi foarte greu. Acest carut e foarte scump si cu aceasta situatie financiara, Ionut n-o va avea niciodata vreo sansa sa-l cumpare. Ionut mai viseaza sa aiba candva o orga performanta sa poate canta mai bine, sa aibe materiale bune pentru a face icoane. Muzica si pictura sunt bucuriile vietii lui, aceste pasiuni ii face viata mai frumoasa, uita de toate necazurile cand picteaza sau canta.

Ionut isi doreste foarte mult sa-l ajute lumea sa continue sa practice aceste pasiuni si sa progreseze in asa fel incat intr-o buna zi sa poate sa-si castige existenta din pictat icoane sau cantat. Daca puteti sa-l ajutati sa poate sa se deplaseze singur, sa poate faca icoane asa cum isi doreste, sa poate canta la o orga mai performanta.

Cine doreste sa-l contacteze pe Ionut, o poate face la nr de telefon: 0742622562. Va multumesc.

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *