De Craciun am primit o imprimanta cadou de la fratele meu. Foarte des am nevoie sa scot cate un fisier de pe calculator si pana acum plateam la un internet cafe, sa-mi listeze la imprimanta.
Acum doua saptamani am vrut sa folosesc prima oara imprimanta, dar nu am putut pentru ca imi lipseau cartuse de cerneala pentru a reusi sa scot fisierul pe hartie. Habar nu aveam ce sunt aceste cartuse. Asa cum fac mereu, am intrat pe internet sa ma documentez ca sa stiu ce trebuie sa cumpar.
Am aflat ca cartusele de toner trebuie cumparate alaturi de cipuri care au rolul de a informa imprimantele despre cat toner exista in cartus. Cipul contorizeaza paginile printate avand o valoare fixa, de exemplu: 2000 pagini. Cand contorul din cip ajunge la 0 pagini disponibile, imprimantele nu mai colaboreaza. Pur si simplu afiseaza un mesaj de eroare de tipul „Toner Empty” sau „Replace Cartridge” .
Cartusul cu cerneala nu poate masura mecanic cantitatea de toner ramasa. Doar cipul o poate face si de aceea trebuie sa-l cumparam impreuna cu cartusele.
Dupa ce am aflat aceste lucruri, am cautat pe internet site-uri ce vand asemenea lucruri. Site-ul care mi s-a parut cel mai bun din toate punctele de vedere a fost Mival.ro. Aceasta firma ofera cartuse de calitate cu cerneala pentru imprimante la preturi foarte bune. Bineinteles ca mi-am luat si un cip tot de pe acest site.
Comanda mi-a venit repede acasa. Asa am putut sa-mi fac treaba cu imprimanta la timp. Fratele mi-a facut o mare favoare cu acest cadou. Nu-i vad bine pe cei care sunt singuri la parinti.
Stateam si ma gandeam ce m-as face eu fara internet. Ceea ce v-am scris astazi despre cartusele cu cerneala pentru imprimante si cipurile ce contorizeaza cat toner mai e in cartus e o informatie importanta de care habar nu aveam asa cum nu stiam multe alte lucruri pana sa am posibilitatea de avea internet.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *