Am auzit cu totii ca Romania e renumita in domeniu IT. Avem multe companii romanesti care sunt cunoscute si apreciate pe plan international. Despre una dintre aceste companii vreau sa va spun mai multe in randurile ce urmeaza. Este vorba despre Dedalus parte a companiei Teamnet.

Mai intai trebuie sa va spun cateva informatii despre compania Teamnet. Ea a fost infiintata in anul 2001. In 2010 firma s-a extins la nivel regional, ocupandu-se cu echipamente software si consultanta. In prezent compania s-a transformat in Teamnet International. Sistemele informatice facute de cei de la Teamnet contribuie la cresterea competitivitatii organizatiilor publice si private din Europa Centrala si de Est (CEE), Orientul Mijlociu si Africa de Nord (MENA).

Teamnet Dedalus este unul dintre principalii furnizori de sisteme informatice pentru sectorul medical public si privat. Compania a luat nastere dintr-un parteneriat dintre compania Teamnet, renumita pentru sisteme informatice din Romania, avand 6 puncte de lucru dintre care 2 internationale si peste 800 de angajati si Dedalus SpA, leader in solutii software pentru sistemul de sanatate public si privat din Italia, cu 12 puncte de lucru si peste 850 de angajati.

Din aceasta colaborare, Teamnet Dedalus, a rezultat sistemul informatic Suita ARMONIA®sanita. Acest sistem este o suita de module de software medical, interoperabile, pentru managementul pacientilor si al serviciilor medicale oferite.

ARMONIA®sanita este dezvoltata pe o platforma de eHealth occidentala. Ea este folosita in 12 tari. In Italia o utilizeaza peste 550 de spitale publice si private.

O explicatie mai pe intelesul tuturor spune ca sistemul informatic Suita ARMONIA®sanita este un instrument foarte util pentru reducerea timpului de asteptare al pacientilor pentru analize, investigatii si consulturi, pentru cresterea calitatii serviciilor medicale la nivelul celor oferite in strainatate si facilitarea raportarilor complexe, specifice furnizorilor de servicii de sanatate.

Concluzia este ca sistemele oferite de Teamnet Dedalus ajuta la imbunatatirea: serviciilor medicale, activitatilor de management administrativ si intr-o buna colaborarea intre institutiile din sistemul medical. Exact ce ducem lipsa in Romania.

Acest sistem informatic se vede ca este foarte util in sistemul medical. Ar fi bine ca si spitalele de la noi s-o implementeze pentru a ne bucura de servicii medicale mai bune.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *