Da, astazi vom vorbi despre matematica: subiectul cel mai dificil si putin iubit care a intrat vreodata pe usa oricarei scoli, chiar de pe vremea lui Euclid. Cu exceptii rare, matematica a fost intotdeauna o “sperietoare” pentru toata lumea. Insa exista un univers al matematicii, deoarece teoremele, axiomele si postulatele, ecuatiile si functiile sale trigonometrice se bazeaza pe o logica de fier si calcule uneori complexe, pe care nu toata lumea este capabila sa le inteleaga si sa le aprecieze. 

O, Arhimede, Pitagora, Descartes, Newton, Leibniz…mari matematicieni si oameni de stiinta ai trecutului: ce am facut pentru a ne pedepsi asa? Si totusi, matematica nu se naste dintr-o dorinta de a tortura marile minti ale oamenilor. Este, de fapt, un subiect fascinant si interesant, prin care este posibil sa intelegem mai bine realitatea care ne inconjoara si legile sale, sa sondam limitele,  sa descoperim marile mistere ale spatiului neexplorat.

Din acest motiv, desi aceasta problema este considerata de cei mai multi drept propria „criptonita”, pentru multi alti oameni este interesanta, geniala, plina de revelatii si descoperiri minunate. Inca din clasele mici copiii studiaza matematica. Si acum, pentru a face studiul mai interesanat, manualele sunt adaptate noilor necesitati. De exemplu, la librariadelfin.ro veti gasi manuale diferite, ce pot folosite la clasa, dar si acasa. 

Sa luam drep exemplu manuale matematica clasa 3. Anul 3 de studiu este unul plin de provocari si noi concepte, pentru copiii care deja deslusesc ceea ce ii inconjoara mult mai bine ca in anii precedenti. Manualele de matematica clasa 3 disponibile pe site-ul Librariei Delfin, pot fi achizitionate simplu si rapid, la cele mai avantajoase preturi. 

Fiecare manual matematica clasa 3 este realizat pe baza programei scolare, si este avizat de Ministerul Educatiei. O parte dintre manualele de matematica clasa a 3 a contin si varianta digitala, CD-ul avand un continut similar cu varianta tiparita. In plus fata de exercitiile si punctele existente pe orice carte matematica clasa 3, pe CD sunt multe activitati interactive de invatare, filme, simulari si jocuri educationale, care ofera elevilor posibilitarea sa asimileze informatii intr-un mod distractiv.

De ce copiii trebuie sa stie matematica si de ce manualele sunt ancorate in realitatea zilelor noastre? Deoarece lumea „… este scrisa in limbaj matematic, literele acestei limbi sunt cercuri, triunghiuri ?i alte figuri matematice”. Asa s-a exprimat Galileo Galilei, faimosul om de stiinta din secolul al XVI-lea. 

In conformitate cu Galileo, matematica ar fi, prin urmare, limba cu care este scrisa lumea, iar cunoasterea acesteia ar insemna de fapt sa se stie cum poate fi interpretata. In acest fel ne vom cunoaste mai bine pe noi insine. De asemenea, este perfecta pentru a antrena creierul. Prin urmare, matematica ar fi o excelenta gimnastica mentala, capabila sa antreneze memoria si sa stimuleze rationamentul. 

Matematica ne ajuta chiar si la banalul mers la piata sau atunci cand cumparam un articol de la magazin. Matematica este oriunde, iar cei mici trebuie invatati sa nu o evite, ci sa o iubeasca si sa o studieze cu placere. De aceea, manualele de la librariadelfin.ro sunt ideale pentru a combina studiul academic cu placerea insusirii informatiilor.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *