Un deces in familie bulverseaza intreaga existenta. La tara, cum nu exista capela si mortul ar trebui tinut in biserica, exista inca obiceiul ca decedatul sa fie tinut in casa timp de trei zile.

Acest lucru tulbura echilibrul familiei indoliate, fiindca la priveghi vine mereu cineva si sunt persoane care raman toata noaptea langa decedat, deoarece exista superstitia ca petrecerea mai multor nopti la priveghi inseamna iertarea pacatelor.

Se intelege ca in aceasta perioada oamenii nu mai au intimitate, nu dorm si mai mult de-atat trebuie sa se ocupe si de organizarea ceremoniei finale.

Este foarte greu pentru o familia tanara care se confrunta pentru prima data cu acest trist eveniment sa se ocupe singura de tot ceea ce trebuie facut, deoarece:
-sunt necesare multe produse, unele pentru pregatirea decedatului, altele legate de traditii de inmormantare si credinta apartinatorilor. La priveghi se imparte ceva dulce si bauturi, iar in ziua inmormantarii colaci si coliva, pachetele cu mancare, plus masa de pomenire la restaurant.
Totul trebuie organizat cu pricepere si la timp.
-este necesar un plan administrativ, deoarece inmormantarea legala presupune interactiunea cu institutiile statului, cu preotii, groparii si cu administratorul cimitirului. La oras se impune si inchirierea capelei.
-trebuie gasit persoanele care sa spele trupul neinsufletit, sa-l imbalsameze si sa il imbrace, apoi sa il aseze atent in sicriu.
-nu trebuie omisa nici masina funerara autorizata. In prezent, transportul funerar se face obligatoriu cu masina autorizata legal pentru acest lucru.

Nici pentru apartinatorii in varsta, bolnavi, care abia stau in picioare nu este mai simplu. Sunt atat de multe detalii de pus la punct, incat numai personalul cu experienta si pregatire profesionala se poate organiza si isi imparte sarcinile eficient ca totul sa fie finalizat la timp.

Oricat ar fi cineva de descurcaret, singur nu poate alerga pentru a organiza o inmormantare.

Acest eveniment este inevitabil si fiindca este atat de bulversant, ar trebui sa stim inainte ca ajutorul adevarat il primim la adresa https://www.07funerare.ro.
Ce gasim aici? In primul rand, un om gata sa ne asculte, sa ne imbarbateze si sa ne consilieze, la orice ora si in orice zi, chiar si la ceas de sarbatoare sau la orele la care altii dorm. Acesti oameni pusi in slujba semenilor cu scopul de a-i ajuta raspund cu drag la telefon stiind ca sunt de folos si redirectioneaza mesajul sau apelul ca echipa sa se puna in miscare si mecanismul pregatirilor sa functioneze exemplar.

De obicei, cand ai succes si esti fericit te inconjoara multa lume, in ziua nenorocirii insa aproape toti te parasesc. Pe site-ul dispeceratului national funerar non-stop 07 Funerare.ro vei gasi persoana care nu iti vorbeste rastit si te asculta atent si mai mult de-atat iti face legatura cu cea mai apropiata firma de servicii funerare care intervine si te ajuta sa organizezi exemplar ceremonia de ramas-bun pentru cel drag.

O echipa cu experienta stie cum sa imparta sarcinile si cum sa respecte etapele pregatirii. In timp ce o parte din personal este specializata in pregatirea trupului neinsufletit, alta rezolva partea administrativa.

Decedatul are nevoie de o baie buna, de tuns, barbierit, aranjarea parului, taiatul unghiilor, imbalsamat, asezarea in sicriu, dupa ce a fost imbracat adecvat. Nu oricine are curajul sa manipuleze si sa atinga un trup rece ca gheata.
Cu 07Funerare si firmele inscrise in baza de date, decedatul este pregatit de dus la capela la priveghi in cateva ore, deoarece:
-se actioneaza rapid
-personalul este foarte priceput
-sicriul, echipamentul acestuia, imbracamintea pentru decedati si incaltamintea sunt in stocul firmei din baza de date si nu trebuie sa mai piarda cineva timp sa le aleaga si sa le cumpere.
-personalul are la dispozitie si echipamente, dar si sali special amenajate pentru pregatirea defunctului.
-firmele de pompe funebre au o flota funerara buna si soferi respectuosi, iar transportul funerar este decent si decurge fara incidente.
-cand este foarte cald, efectul sigur al imbalsamarii este dublat de temperaturile scazute din masina funerara si eventual de capacele frigorifice ale sicrielor care se pot inchiria.
-firmele de pompe funebre care sunt inscrise in baza de date a dispeceratului au parteneri puternici, deci pot comanda pachetele cu mancare sau parastase la restaurant, batiste si prosoape, aranjamente florale. Unele dispun de sali de organizare a parastaselor si de capele proprii. Exista firme care inchiriaza si catafalcul din capela si organizeaza inmormantarea luand legatura cu preotii. Unele vin cu medicul sa constate decesul la ridicarea defunctului.

Daca te afli in aceasta situatie, sterge lacrimile si suna la dispecerat, fiindca preturile sunt oneste, iar ajutorul acesta reprezinta gura de oxigen de care ai nevoie intr-o asemenea nenorocire. Daca nu te confrunti cu acest trist eveniment, noteaza datele de contact ale dispeceratului si la nevoie stii cum sa actionezi!
07Funerare este un numar usor de retinut si de format, iar dispeceratul este deschis nons-stop si iti face legatura cu o firma de profil de langa casa ta.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *