Astazi, imprimantele cu laser au ajuns sa fie extrem de populare. In general, imprimantele laser sunt utilizate in intreprinderile mici si mijlocii, deoarece ofera imprimate de calitate. Acestea sunt folosite pentru a produce documente tiparite de inalta calitate.

Tipuri:
1. Imprimante laser monocrom: Aceste imprimante imprima numai text negru. Companiile utilizeaza aceste imprimante pentru a face scrisori, foi de calcul si alte documente alb-negru.

2. Imprimante laser color: Aceste imprimante adauga culorile imprimarilor utilizand patru tonere: negru, rosu, cyan si galben. Aceste utilizari in designul grafic, cum ar fi adaugarea unei sigle la antet si realizarea unei brosuri slick.

De retinut:

  • Imprimantele laser sunt mai scumpe decat imprimantele cu jet de cerneala si cartusele de toner mai costisitoare decat cartusele de cerneala, insa ofera o calitate mai buna si sunt mai longevive
  • Imprimantele inkjet si Laserjet sunt cele mai comune modele de imprimante utilizate pe scara larga.
  • Imprimantele cu jet de cerneala folosesc cartuse de cerneala ieftine, in timp ce imprimantele Laserjet utilizeaza cartuse de toner. Mecanismul de imprimare al acestor imprimante variaza.
  • Cand imprimanta laser primeste datele, se incarca tamburul fotoreceptorului cu incarcatura pozitiva. Un fascicul de laser este proiectat pe o oglinda. Aceasta oglinda se misca in forma sau textul special. Acesta reflecta laserul pe tamburul fotoreceptorului, facand astfel portiunea negativa. Aceasta portiune negativa atrage tonerul si il apasa pe hartie. Hartia este apoi trimisa printr-un cuptor care coincide cu cerneala si tonerul.
  • Imprimantele laser sunt cele mai utilizate in birouri si institutii
  • Calitatea imprimantei Laserjet este mult mai mare decat cea a imprimantelor cu jet de cerneala.
  • Acesta este motivul pentru care firmele prefera imprimantele cu jet de cerneala Laserjet.
  • imprimantele laser de cerneala sunt rapide. Astfel, permit imprimarea unui numar mare de documente si fotografii intr-un timp eficient.
  • Companiile de productie a imprimantelor au inceput sa produca imprimante laser la dimensiuni compacte, la preturi accesibile.
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *