Humphrey Bogart s-a nascut pe 25 decembrie 1899 si a trait 58 de anii. Bogard a fost un renumit actor american de scena si de film care a avut satisfactia sa castige si premiul Oscar. In America este un adevarat simbol cultural, unii critici de film si o mare parte a iubitorilor de film afirma cu tarie ca Humphrey Bogart este cel mai bun actor american de film al sectorului 20.  Celebrul Institut American de Film (The American Film Institute) l-a ales pe Bogart cel mai mare actor din istoria filmului american.

Cariera lui Humphrey Bogard a avut mai multe etape. Debutul sau l-a facut cu filmul United Sates Navy, apoi s-a facut cunoscut cu filmul Padurea Pietrificata (The Petrifed  Forest).  Drumul spre marea celebritate l-a facut cu filmele: High Sierra, Soimul Maltez (The Maltese Falcon)

Din pacate generatiile mai tinere nu l-au putut urmari pe marele actor american pe marele ecran, doar au auzit de la parinti sau au citit despre el. In ziua de Craciun se implinesc 54 de ani de cad Humphrey Bogart nu mai este printre noi. Sa se odihneasca in pace acolo unde e!

 

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *