horia-moculescu-915255l-poza

Horia Moculescu s-a nascut pe data de 18 martie 1937 in Ramnicu-Valcea si este un pianist, interpret vocal, compozitor, mediator si creator de programe TV din Romania.

Din partea mamei (Midia Copetti), Moculescu este de origine italiana, iar din partea tatalui (Nicolae Moculescu, fost ofiter in armata romana interbelica) este de origine romana. Talent muzical precoce, invata autodidact acordeonul la varsta de sase ani.

Ramane orfan de mama in anul 1948. Urmeaza cursurile medii la Turda, la Liceul de Baieti (azi Colegiul National Mihai Viteazul din Turda). Aici se remarca prin virtuozitatea cu care interpreta piese de muzica usoara la pian si la acordeon.

Din cauza asa-zisei `origini sociale nesanatoase` din timpul regimului comunist, nu poate urma cursurile universitare la Conservatorul din Bucuresti. Se inscrie la Facultatea de Mine din Petrosani, unde isi pune in evidenta talentul de interpret muzical in cadrul orchestrei facultatii.

In continuare, se dedica exclusiv muzicii, activand ca pianist in localuri de bun renume din Bucuresti si de pe litoralul Marii Negre. In aceasta perioada incepe sa compuna melodii de muzica usoara. Piesa lui de debut a fost `De-ai fi tu salcie la mal`.

A fost, intre altele, realizatorul emisiunii de televiziune „Atentie, se canta!”.

Compozitiile sale sunt in intregime in registrul muzicii usoare: Anul 2000 (cunoscut si ca „Noi in anul 2000”), `De-ai fi tu salcie la mal`, `Singuratatea mea`, `Prima iubire si ultima`, `Muzica de film`, `Primavara bobocilor` (1985), `Vara sentimentala` (1985), `Maria si marea`(1988), `Secretul armei… secrete` (1988) , `Miss Litoral` (1990).

Sursa: http://www.bestmusic.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *