cancerul-ar-putea-fi-inclus-in-asigurarea-de-baza-pentru-sanatate

Acesta nu este doar un articol pe care sa il citesti si atat. Este un semnal de alarma! In Romania exista in prezent un milion de oameni infectati cu virusul hepatitei B (VHB). Nu trece rapid cu vederea peste randurile de mai jos pentru ca si tu esti in pericol. Hepatita B este o infectie virala cu potential letal de 100 de ori mai contagioasa decat virusul HIV. Hepatita reprezinta o inflamatie a ficatului.

Tacerea nu e o garantie

Daca nu prezinti simptome nu inseamna ca poti sta linistit. Ai obligatia fata de tine si de ceilalti pe care ii poti infecta inconstient sa mergi periodic la medic si sa iti faci analizele. De obicei, in perioada de incubatie a virusului, primele 6 luni de la contactarea lui, nu exista simptome la majoritatea bolnavilor. Dar, sunt si exceptii, asa ca iata cateva dintre semnele ce iti pot indica faptul ca te-ai infectat cu VHB: ingalbenirea albului ochilor, a pielii (risc de icter – boala a ficatului si a veziculei biliare care ingalbeneste mucoasele si pielea din cauza impregnarii cu pigmenti bilari), nu ai apetit pentru mancare, ai dureri de stomac, greata, urina mai inchisa la culoare decat de obicei, oboseala ori scaune de culoare mai deschisa. Medicul iti poate recomanda analize de sange, imagistica ficatului sau biopsia hepatica.

Ce este Hepatita B

Hepatita B este o infectie virala cu potential letal care afecteaza ficatul. Virusul hepatitei B poate cauza complicatii de lunga durata care pot conduce la leziuni ireversibile ale ficatului (ciroza), cancer hepatic sau insuficienta hepatica. Nu exista un remediu curativ pentru hepatita B, dar vaccinarea poate ajuta in prevenirea infectiei. VHB este cea mai comuna si grava forma de infectie a ficatului din lume. Virusul hepatitei B poate fi transmis direct prin contactul cu sange infectat, prin sex neprotejat sau prin injectarea intravenoasa a drogurilor cu ace nesterilizate. Doua miliarde de oameni din intreaga lume (unul din trei oameni) sunt infectati cu acest virus dificil de depistat fara efectuarea unei analize de sange. Infectia cu virusul hepatitei B reprezinta a zecea cauza de mortalitate in lume. Peste un milion de oameni au murit numai anul trecut in urma complicatiilor provocate de hepatita B. Hepatita cronica B este cauza a 80% dintre cazurile de cancer hepatic. Cu cat infectia apare mai devreme in cursul vietii cu atat creste probabilitatea ca aceasta sa se cronicizeze si sa duca la aparitia cirozei sau a cancerului hepatic.

Nimeni nu are protectie speciala

Orice persoana se poate alege cu hepatita B. Mijloacele de trasmitere sunt urmatoarele: sexul neprotejat, adica fara prezervativ, cu un partener infectat (care e posibil sa nici nu stie ca are VHB), acele nesterilizate (folosite in comun sau refolosite) – injectarea intravenoasa a drogurilor prin utilizarea in comun a acelor nesterile, folosirea instrumentelor nesterile pentru tatuaje si piercing, utilizarea aceluiasi aparat de ras (aceeasi lama) sau a aceleiasi periute de dinti cu altcineva. Si in timpul nasterii mamele cu VHB pot sa-si infecteze copiii. Oamenii afectati cu VHB risca sa dezvolte ciroza ori cancer hepatic. Deci, virusul se transmite prin contactul cu sange infectat sau secretii umane contaminate.

Exista optiunea medicamentelor antivirale. Acestea pot incetini progresia bolii hepatice la persoanele cu infectie cronica. In timp, bolnavii pot dezvolta o rezistenta la tratamentul antiviral ce duce la scaderea eficientei acestuia. Mai exista si tratamente noi care mentin scazuta incarcatura virala cum sint Cordyceps Sinensis si Immuno-Assist care administrate timp de 6 -9 luni au adus vindecarea .Tratamentele sunt extrem de costisitoare, se poate depasi un miliard de lei vechi pe an pentru un singur bolnav! Fara tratament, pe bolnav il asteapta in circa doi ani ciroza. In prezent doar 2.800 de romani bolnavi primesc tratament pentru hepatita B de la bugetul statului. Cine are hepatita B nu se poate atinge de alcool si trebuie sa se lase de fumat, altfel boala se agraveaza rapid. Bineinteles ca un bolnav nu poate dona sange, organe, sperma, etc.

Infectia cu virusul hepatitei B este a 10-a cauza de mortalitate in lume. Este o afectiune cu potential sever. In jur de 40%-50% dintre persoanele infectate raman purtatoare de virus B. Dintre acestea, circa 60% dezvolta hepatita cronica, in jur de 30% ajung la ciroza hepatica si intre 5% si 10% dezvolta cancer de ficat. Din fericire, hepatita B poate fi prevenita prin vaccinare, sau lund in fiecare zi o pastila de Immuno-Assist. La noi in tara, vaccinarea obligatorie gratuita pentru copii a fost introdusa in 1996, dar ceilalti oameni trebuie sa se imunizeze pe cont propriu.

Sursa: http://www.tratament-naturist.com/hepatita-b/#more-125

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *