download (72)

Gheorghe Muresan s-a nascut pe data de 14 februarie,o zi speciala mai ales pentru tara in care s-a facut faimos,S.U.A. In 1971 la Triteni,Romania se nastea „Big Ghitza”cel care doua decenii mai tarziu avea sa faca cinste tarii sale peste hotare.Datorita inaltimii sale inca de cand era mic a practicat bascketul incepandu-si cariera de profesionist la Universitatea Cluj.In anul 1992 a schimbat liga romaneasca cu cea franceza, iar dupa numai un an a ajuns in NBA la Washinghton Bullets realizand o mare performanta pentru un roman.

Desi a mai jucat odata in Franta la revenirea in NBA a facut mare senzatie avand un joc mai bun decat la prima aparitie a acestuia pe scena bascketului american.

Desi are parinti medii de inaltime el a ajuns la 2,31m  devenind astfel unul dintre cei mai inalti jucatori de bascket din lume.

Inaltimea i-a adus in1998 cel mai important rol intr-un film din cariera sa.My Giant(Uriasul meu) i-a mai avut in rolurile principale pe Billy Cristal si Kathleen Quinlan. Are un singur premiu in cariera sa, pentru sezonul 1995-1996: NBA Most Improved Player.

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *