images (26)

Gheorghe Hagi s-a nascut pe 5 februarie 1965 in Comuna Sacele, judetul Constanta, este considerat cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor, evoluand la cele mai galonate echipe din Europa fiind in acelasi timp cel mai reprezentativ personaj al generatiei de aur.

„Maradona din Carpati”, asa cum a fost supranumit Hagi este cel mai bun marcator al nationalei Romaniei, el marcand 35 de goluri in 125 de selectii bifate.

Purtator de succes al tricoului cu numarul 10, Hagi a intrat in istorie cu golurile sale fabuloase, marcate in meciuri cu o incarcatura semnificativa.

Hagi era si un executant foarte bun de lovituri libere, suturile sale creand mari probleme portarilor adversi. S-a remarcat mai ales prin distanta, mingile trimise de acesta neinvartindu-se aproape deloc pe traiectoria lor catre poarta. In teren Gheorghe Hagi a ocupat posturile de mijlocas ofensiv si mijlocas stanga, pasele sale catre atacanti avand o precizie apreciabila.

„Regele” Hagi cum este alintat de romani, fiind considerat regele fotbalului romanesc, isi depasea usor adversarii prin dribling si se desprindea cu o mare usurinta din marcaj, iar plasamentul sau din teren il facea sa ramana in pozitie favorabila pentru sut sau pasa decisiva.

Gheorghe Hagi a evoluat la cele mai galonate formatii din Europa ca Real Madrid, Barcelona, Galatasaray Istanbul, fiind foarte iubit de suporterii turci, acesta devenind un idol pentru ei datorita performantelor obtinute cu echipa lor de suflet.

In cariera sa de 23 de ani de fotbal, Hagi a avut si momente mai putin placute, avand unele conflicte cu arbtitrii, fiind si eliminat in doua meciuri importante: unul cu echipa nationala a Romaniei in sfertul de finala cu reprezentativa Italiei, pierdut de Romania cu 0-2, iar celalalt la finala cupei UEFA pe cand evolua la Galatasaray, finala pe care au si castigat-o.

Ramona Lengyel

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *