download (95)

George Washington s-a Nascut In Virginia, a fost conte de Westmoreland si provenea din-tr-o familie de englezi emigrati In anul 1657, de teama lui Oliver Cromwell, din Anglia In America.
A facut parte dintre cei mai bogati proprietari de plantatii si a fost reprezentantul Virginiei In Congresul de la Philadelphia, In anii 1774 si 1775.

A fost unul dintre principalii partizani ai luptei pentru independenta coloniilor engleze din America de Nord. A participat la Razboiul de 7 ani (1756-l763) unde a capatat o deosebita experienta militara. In anul 1775 a fost numit comandantul suprem al armatei americanilor rasculati Impotriva englezilor.

A dovedit o mare capacitate de organizare si de bun conducator militar, de-a lungul Intregii perioade a Razboiului de independenta al coloniilor britanice din America din Nord, dar mai cu seama In batalia de la Yorktown, de la 19 octombrie 1781, cand a comandat o armata de 16 000 de oameni (americani si francezi).

W. a detinut functia de presedinte al Conventiei Constitutionale, din anul 1787, Intrunita la Philadelphia pentru revizuirea proiectului de Constitutie. La data de 30 aprilie 1789, W. a depus juramantul de presedinte al S.U.A., dupa ce fusese ales In aceasta functie In unanimitate. In anul 1793, W. a fost ales pentru a doua oara presedinte. Al doilea mandat a fost Indeplinit Intre anii 1793 si 1797.

Simbol al independentei S.UA., primul presedinte american din istorie, W., a refuzat sa candideze la un al treilea mandat. A preferat sa se retraga, In anul 1797, la Mont Vernon, pe domeniul sau, dupa ce condusese S.U.A. timp de opt ani. A murit la Mont Vernon In anul 1799

Sursa: http://biografii.famouswhy.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *