pasi-rotunzi

In perioada 29 -30 iunie se va desfasura un evenimenul “ In Pasi Rotunzi” la Brasov. Se va tine primul festival de moda din Romania destinat persoanelor cu dizabilitati
Acest eveniment este organizat la Brasov pe 29 si 30 iunie de Consiliul National al Dizabilitatii din Romania – CNDR, reprezentantul in Romania al European Disability Forum, in parteneriat cu Asociatia “Pasi Rotunzi” si Bya Fashion.
In cadrul acestui Festival de Moda dedicat persoanelor cu dizabilitati vor defila 17 modele cu diferite dizabilitati, dintre care patru baieti. O parte dintre modelele feminine au experienta in acest domeniu, avand in palmares aparitii pe coperta unei reviste cunoscute din Romania, in calitate de fotomodel.
Toate cele 17 modele vor prezenta creatii marca Doina Levintza, Catalin Botezatu, Patuschinsky, Bya Fashion si o colectie de accesorii Le Bebe.
Scopul acestui eveniment il reprezinta, introducerea persoanelor cu dizabilitati in mediul social, depasirea barierelor mentale si a prejudecatilor autoimpuse. Majoritatea oamenilor cu probleme de sanatate se cred inferiori fata sau diferiti fata de oamenii sanatosi. Din aceasta cauza persoanele cu dizabilitati se autoizoleaza de multe ori, nu au incredere in ei ca nu pot realiza cea in viata/
La acest festival, prin moda, muzica, dans si momente artistice unice vor fi promovate persoanele cu dizabilitati, fara a fi excluse persoanele fara dizabilitati.
Evenimentul este sustinut si de doua nume grele din lumea modei romanesti:Doina Levintza si Catalin Botezatu. Cei doi vor fi prezenti si la festivalul de la Brasov.
Doina Levintza a declarat: “Intotdeauna frumusetea interioara este cea pe care noi toti o vedem pe chip. Dincolo de o fata frumoasa exista o poveste, un destin pe care doar cei norocosi il descopera. Ma bucur ca am ocazia sa rasfoiesc filele de poveste ale vietilor acestor modele superbe care imi vor prezenta creatiile in cadrul evenimentului de la Brasov – “In Pasi Rotunzi”. Toate creatiile mele, prezentate in acest eveniment, vor fi daruite modelelor care le vor purta. Este o reala placere sa fiu parte a acestui eveniment”,
Catalin Botezatu a declarat: „Cred ca in viata nimic nu este intamplator, iar intalnirea cu organizatorii evenimentului „In pasi rotunzi” a aparut cu un scop in viata mea. Sunt foarte incantat, sa am ocazia, sa colaborez cu aceste modele minunate cu o frumusete aparte, un exemplu pentru noi toti. Iubesc frumusetea, dar mai ales frumusetea sufletului si ma bucur sa ma alatur acestui eveniment unic in Romania. In mod cert, colaborarea nu se va opri aici, iar cel mai important este sa privim dincolo de trup, dincolo de chip, direct in sufletele oamenilor.”
Prezentarile de moda vor fi insotite cu momente artistice sustinute atat de persoane cu dizabilitati, cat si de persoane fara dizabilitati, pentru a sublinia ca nu exista nicio diferenta intre oamenii care au deficiente si cei care nu au.
Prima zi a festivalului se va desfasura pe 29 iunie in cel mai mare mall din Transilvania – Coresi Shopping Resort, incepand cu ora 18,30. Cea de-a doua zi a festivalului este o surpriza oferita de organizatori, urmand a fi dezvaluita in saptamana desfasurarii evenimentului.
Sfatuiesc pe toti care au posibilitatea sa mearga la acest eveniment din Braspv, sa se duca pentru ca sunt sigura ca vor avea multe surprize placute si totodata vor afla ca persoanele cu dizabilitati pot face multe fara sa cerseasca mila celor din jur.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *