Poate nu iti vine sa crezi, insa poti invata cum sa fii fericit. Desi nu este un drum simplu si scurt, fericirea poate fi mai aproape de tine decat crezi. Poti obtine acest lucru de unul singur doar schimbandu-ti modul de a gandi si de percepe lucrurile. Pentru a invata ce este fericirea poti citi carti psihologice care sa te ajute in acest sens. Nu trebuie sa fii specialist sau sa fii absolvit cursuri de psihologie. Pe piata exista carti de psihologie scrise pentru oricine. Tot ce trebuie sa faci este sa fii deschis ideilor si sa fii gata sa iti schimbi mentalitatea. De exemplu, libraria online carti-beletristica.ro iti poate oferi asemenea titluri care sa te ajute mai mult decat crezi. Vei gasi la aceasta librarie online un titlu care a  facut furori pe plan international.

Este vorba despre Avantajul fericirii. 7 principii ale psihologiei pozitive care stimuleaza performanta si deteremina succesul, de Shawn Achor.

Publicata in 2010, premiza acestei carti este simpla. Fericirea este combustibilul succesului. A alerga dupa succes, sperand ca vei fi fericit, nu va functiona. In schimb, noi suntem cei care trebuie sa cream fericirea acum si sa profitam de toate beneficiile acesteia pentru a obtine succesul. Dupa ce demonstreaza aceasta premisa principala, cartea ne va arata strategiile pentru a crea fericirea care, ulterior, va duce la succes. Aceasta carte este dedicata tuturor celor care sunt interesati in stiinta obtinerii feiricirii, tuturor celor care isi doresc sa traiasca pozitiv, tuturor celor care isi doresc succes pentru ei insisi.

Multi cred, cum spuneam, ca mai intai trebuie sa avem succes pentru a fi fericiti. Lista acestor oameni arata cam asa:

  1. Trebuie sa obtin libertate financiara completa.
  2. Sa ma casatoresc si sa am partenerul perfect.
  3. Sa pun pe picioare o afacere de succes.
  4. Sa arat perfect.
  5. Sa am totul sub control.
  6. Sa devin cea mai buna versiune a mea.

Lista este foarte buna, numai ca  in conformitate cu aceasta carte trebuie aplicata invers. Autorul ne arata ca in anii de cercetari a aflat exact opusul. Fericirea duce la succes mai mult decat succesul duce catre fericire. Fericirea, precum si alte stari pozitive ale mintii se dovedesc a fi incredibile pentru a-ti creste increderea in sine, pentru a ne face mai creativi, mai motivati si, de aici, sa fim oameni de succes. Optimizandu-ne mintea si functiile corpului, ne vom simti mai bine. De aici va veni Avantajul Fericirii conform autorului. Nu trebuie sa “intarziem” fericirea, ci trebuie sa incepem acum. Nu numai ca prin asta ne vom simti foarte rau, ci vom intarzia succesul. Mesajul este clar. Prioritizeaza acum fericirea, apoi foloseste-i performanta si mareste sansele de a deveni un om de succes.

Achor Shawn arata, de asemenea, ca angajatii fericiti sunt mai productivi si castiga mai multi bani. Asta deoarece fericirea le imbunatateste abilitatile fizice, dar si mentale, precum si sanatatea emotionala. Insa, anagajatii nefericiti vor fi bolnavi si nu vor aduce profit niciunei companii. De aceea, acesta carte poate fi excelenta si pentru angajatorii care isi doresc succes in afacere.

Cartea lui Achor Shawn, de la carti-beletristica.ro, puncteaza multe aspecte ale fericirii. Descopera si tu ceea ce trebuie sa faci pentru a fi fericit si pentru a avea succes.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *