In zonele de munte din tara noastra, locuintele civile inca mai pastreaza nealterata arhitectura traditionala, iar acoperisurile contribuie la aspectul general. De exemplu, in peisajul campulung-muscelean, veti intalni acoperisuri alcatuite din 4 ape, avand o panta accentuata. La aceste constructii traditionale, se pot vedea cupole si coifuri care sunt caracteristice sfasitului secolului XIX, remarcandu-se totodata prin bogatia ornamentala.

La acoperisurile traditionale, adesea vom observa prezenta lucarnelor, cu rol in aerisirea podului casei, dar care servesc si pentru iluminare. Cele mai frecvente lucarne sunt cele in doua ape, in forma de triunghi sau semi-circulare, urmate de cele intr-o singura apa.

Sanatatea cladirilor vechi depinde in mare masura si de sistemul de jgheaburi si burlane. Pentru a conserva constructiile mai vechi sau de interes istoric, este deosebit de semnificativa si alegerea unei invelitori potrivite. Pentru ca fatadele caselor si sistemul constructiv sa nu sufere degradari avansate, Civeflor pune la dispozitie sisteme pluviale durabile si eficiente, care pot completa in mod armonios functionalitatea oricarui acoperis, vechi sau nou. Astfel, jgheaburile si burlanele pot fi incluse cu succes intr-o fatada istorica, fiind montate cu mai multa discretie, pentru a pastra patina timpului si a nu altera estetica per ansamblu. Solutia care se impune este sa le amplasati, de pilda, in intrandurile sau in colturile constructiei, fiind necesare verificari periodice, la trecerea unor intervale de timp.

Daca doriti sa renovati o casa veche, mostenire de familie sau sunteti un impatimit al cladirilor cu iz istoric, atunci trebuie sa stiti ca legile in vigoare nu dispun modificarea formei sau a materialului din care este realizata invelitoarea acoperisului istoric. Insa, daca nu doriti sa renovati un imobil cu valoare istorica, ci unul pur si simplu vechi de cateva generatii, dar care nu a beneficiat, mai mult ca sigur, de o ingrijire corespunzatoare, ii puteti imbunatati aspectul inlocuind acoperisul vechi cu unul nou, fapt care va avea drept consecinta intregirea functionalitatii casei per total. Asadar, va oferim tabla zincata utila pentru invelirea acoperisului, la cele mai bune preturi!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *